Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Flommen i Chiang Mai avtar - beveger seg nedstrøms



Flomnivået i Chiang Mai by var på vei ned mandag, mens flodbølgen strømmet nedover Ping-elven og inn i de sørlige delene av provinsen og nabolandet Lamphun.

Ping var 3,45 meter dyp ved målestasjonen Naowarat Bridge klokken 10 mandag formiddag, ifølge Chiang Mai kommunes nettside. Elven hadde holdt seg stabil på den dybden i seks timer, godt under det kritiske punktet på 4,20 meter, heter det.

Mannskaper drenerer vannet fra områder i byen som fortsatt er oversvømmet, rydder bort etterlatenskaper og hjelper innbyggerne.

Lokale myndigheter sier at oppmerksomheten har flyttet seg til situasjonen i det oversvømte Saraphi, et sørlig distrikt som grenser til Lamphun, som fortsatt mottar vann som slippes ut fra Chiang Mai. Det regner også der.

De sier at de er bekymret for at det varslede regnet bare vil forsterke problemene i Chiang Mai og Lamphun.

PR-kontoret i Lamphun sier at Kuang-elven i Muang-distriktet har gått over sine bredder mandag morgen. Kuang passerer gjennom Muang-distriktet før den renner sammen med Ping.

Meteorologisk institutt varslet vindkast og kraftig regn i de nordlige og nordøstlige regionene, og temperaturene forventes å bli noe lavere, med en moderat høytrykksone som strekker seg fra Kina over den øvre delen av Thailand frem til fredag.

Chiang Mai er en av 17 oversvømte provinser i landet, opplyser Office of the National Water Resources. De beholder Chiang Mai på flomvarslingslisten frem til onsdag på grunn av regn og overfylte elver.

Thailands statlige jernbane sier at all togtrafikk i nord har gått som normalt siden lørdag. De overvåker fortsatt steder som er i fare for å bli oversvømt igjen.

Øverst: En arbeider leder arbeidet med å fjerne flomrester fra Ping-elven ved Naowarat-broen i Muang-distriktet i Chiang Mai mandag morgen, noe som bidrar til å bedre vannføringen i elven. (Foto: Chiang Mai kommunekontors Facebook-konto)

Kilde: Bangkok Post

RSS