Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Lover raskere passkontroll på flyplassene



Thailands ‘Immigration Bureau’ (IB) vil iverksette tiltak for å sikre at passkontrollen på flyplassene ikke tar mer enn 45 sekunder per person.

Dette er et ledd i arbeidet med å støtte opp om regjeringens utvidede visumfrihet for utenlandske besøkende, som trådte i kraft denne uken.

Phanthana Nutchanart, IBs nestkommanderende, sa tirsdag at de er klar til å følge regjeringens politikk.

Antallet immigrasjonsoffiserer vil også bli økt for å redusere de lange køene foran passkontrollen på flyplassene i de mest travle periodene.

– Vi vil prøve å sørge for at det ikke tar mer enn 45 sekunder for hver ankommende passasjer å passere gjennom immigrasjonen, sier Phanthana.

Han legger til at flyplassene også er i ferd med å ta i bruk biometrisk teknologi for å beskytte seg mot grenseoverskridende kriminelle.

– Paragraf 38 i utlendingsloven gjør det også mulig for immigrasjonsmyndighetene å holde oversikt over utlendinger som oppholder seg i landet, sier han.

– Paragrafen fastsetter at huseiere, husstandsoverhoder, utleiere eller hotelldirektører som innkvarterer utenlandske besøkende, må rapportere deres tilstedeværelse til immigrasjonsmyndighetene innen 24 timer etter ankomst, sier han.

Regjeringens utvidede visumfrie ordning for utenlandske besøkende vil nå øke antallet land og territorier hvis borgere kan reise inn i kongeriket uten visum fra 57 til 93.

Detaljene om den utvidede visumfrie ordningen ble publisert i Royal Gazette mandag.

De som ankommer under den visumfrie ordningen, kan nå oppholde seg i landet i 60 dager.

Statsminister Srettha Thavisin har tidligere sagt at immigrasjonspolitiet og sikkerhetsmyndighetene vil ha de nødvendige ordningene på plass.

– Jeg tror ordningen vil gi fordeler på lang sikt, sa statsministeren.

Det var innenriksdepartementet som tok initiativ til å utvide ordningen med visumfrihet.

Øverst: Phanthana Nutchanart, nestleder i Immigration Bureau, sier at de er klare til å følge regjeringens utvidede visumfrie ordning for utenlandske besøkende.

Kilde: Bangkok Post

RSS