Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Advarer turister mot å kjøpe førerkort på nettet



Landtransportdepartementet advarer utenlandske turister mot å kjøpe førerkort på nettet, da de risikerer å miste både sine eiendeler og dokumenter, og har iverksatt tiltak etter at et Facebook-innlegg feilaktig skrøt av at en kinesisk kvinne som ikke kunne kjøre bil, hadde skaffet seg førerkort ved hjelp av en agent, skriver avisen Naewna i dag.

Facebook-innlegget delte et bilde av den kinesiske kvinnens førerkort med bildeteksten «Hun bor i Chiang Mai og fikk thailandsk førerkort selv om hun aldri har lært å kjøre bil. Hun betalte bare en agent for å hjelpe henne med å få det thailandske førerkortet.» 

Påstanden viser seg å være en grov løgn.

Landtransportdepartementet sier at de har etterforsket saken og funnet ut at den kinesiske turisten faktisk søkte om førerkort ved Chiang Mai Provincial Land Transport Office og fulgte alle lovlige prosedyrer og forskrifter.

Når det gjelder bildet som ble delt på Facebook-siden, sier departementet at eieren av FB-siden la det ut uten å ha fått tillatelse fra den kvinnelige turisten.

Den kinesiske kvinnen har nå politianmeldt eieren av Facebook-siden. Hun opplyste at hun hadde fulgt alle prosedyrer og regler, inkludert bestått en fysisk test og gjennomført et opplæringskurs, og at hun ikke hadde kjøpt førerkortet av en agent.

Disse ulovlige nettsidene legger ut et bilde av logoen til Land Transport Department for å overbevise intetanende turister at dette er ekte saker.

Disse nettstedene reklamerer med at de kan utstede eller fornye førerkortet uten å måtte oppsøke landet biltilsyn, men tar et mye høyere gebyr.

De som ønsker et thailandsk førerkort, må møte opp personlig hos landets biltilsyn for å søke, gjennomgå en fysisk test, gjennomgå teoretisk opplæring og etter å ha fullført kurset og bestått en prøve vil de få et førerkort. Avgiften for et førerkort for motorsykkel er 105 baht og for bil 205 baht. 
RSS