Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Pattaya dødslei mc-førere fra Midtøsten



Innbyggere i Pattaya er dødsleie og oppfordrer politiet til å ta affære mot en stor gruppe mc-førere fra Midtøsten.

Disse motorsyklistene har angivelig forårsaket forstyrrelser i byen, spesielt i Soi Yensabai-området i Sør-Pattaya.

Lokalavisen Pattaya News har mottatt en rekke klager fra lokale innbyggere, ledsaget av et videoklipp. Opptakene viser rundt 50 tenåringer, i 16 og 20 års alderen, som kjører motorsykler med høylytte eksosrør på nattestid. Noen av dem ropte også, noe som førte til våkenetter for loakale beboere.

Lokale innbyggere hevder også at de utenlandske mc-førerne bryter landets lover, og at nesten ingen av de bruker hjelm, følger trafikkreglene eller har førerkort, forsikring eller registrering på sine motorsykler.

I tillegg til bråket har det i det siste også oppstått interne slåsskamper. Noen har forsøkt å gripe inn og stoppe kaoset, men deres innsats har utilsiktet forverret situasjonen.

Lokale myndigheter i Pattaya er nå under press for å ta tak i dette problemet raskt og gjenopprette freden i det berørte nabolaget.

Ifølge vitner er de fleste av syklistene fra Kuwait, og de er på skoleferie. Dette problemet er ikke nytt, skriver avisen, ettersom byen har slitt med det samme problemet hvert år rundt juli siden slutten av pandemien.

Det har også vært flere dødsfall og stor mediedekning om dette problemet tidligere år.

I fjor var problemet så alvorlig at Kuwaits ambassadør i Thailand møtte myndighetene i Pattaya for å diskutere mulige løsninger.

De årlige besøkene fra tusenvis av ungdommer fra Midtøsten i skoleferiene har også ført til konflikter med lokalbefolkningen og gateslagsmål.

Kilde: The Pattaya News
RSS