Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Korat sykehus anklages for fatal feildiagnose



Familien til en fire år gammel jente som døde etter å ha blitt behandlet på et sykehus i Nakhon Ratchasima, har bedt helsedepartementet om å undersøke om en feildiagnose var årsaken til dødsfallet.

En stiftelse som bidro til å bringe saken frem i lyset, hevder at så mange som ti dødsfall kan knyttes til menneskelige feil eller feildiagnoser ved Phra Thongkham Hospital.

Thaniya Chaodonka, sammen med representanter fra Pen Nueng Foundation, møtte torsdag Thanakit Jitareerat, en viseminister, og forklarte hva som skjedde med hennes datter.

Hun sa at datteren fikk feber den 25. januar, og familien tok henne med til Phra Thongkham sykehus, der legen sa at hun hadde symptomer på influensa. Fire dager senere kom hun tilbake til sykehuset med pustevansker og sterke magesmerter.

– Legen tok prøver og fortalte familien at det ville ta en uke før de fikk svar på prøvene, sier Thaniya.

Jenta ble deretter overført til Maharat Nakhon Ratchasima Hospital, der hun døde 31. januar etter en operasjon. Dødsårsaken var sepsis og en sprukket blindtarm.

Thaniya sa at hun mente at det første sykehuset hadde stilt feil diagnose, og at den forsinkede behandlingen førte til at datterens tilstand forverret seg og førte til hennes død.

Sykehuset ga ikke familien noen tilfredsstillende forklaring, og derfor ville hun at departementet skulle ta seg av saken, sa hun.

– Jeg ønsker ikke at andre familier skal lide et slikt tap, så jeg har bestemt meg for å sende inn en begjæring til departementet, sier hun. – Jeg vil at departementet skal undersøke om det er snakk om en feil, inkludert feil i forbindelse med medisinsk behandling.

Pen Nueng-stiftelsen tok også med seg familien til en mann som ble innlagt på det samme sykehuset med magesmerter og senere døde. Stiftelsen sa at den hadde mottatt informasjon om rundt ti tilfeller der det var mistanke om feil i forbindelse med diagnostisering eller behandling av pasienter ved sykehuset.

Thanakit fortalte de to familiene at departementet ville sette ned en komité som skal undersøke klagene.

– Dersom det kan bevises at det er begått feil i behandlingen, har familiene rett til erstatning i henhold til paragraf 41 i den nasjonale helsesikkerhetsloven, sa han.

Øverst: Thaniya Chaodonka bryter ut i gråt mens hun holder et innrammet bilde av sin fire år gamle datter som døde på et sykehus i Nakhon Ratchasima i januar. Familien sendte torsdag inn en klage til helsedepartementet og ba om en etterforskning av om medisinske feilbehandlinger førte til dødsfallet. (Foto: Sagee Wongchaisuwan)

Kilde: Bangkok Post

RSS