Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thaiene kan reise visumfritt til 82 land - nordmenn 190



Thailand har rykket opp fra 63. til 60. plass på Henley Passport Index, noe som indikerer en styrking av landets internasjonale relasjoner og diplomatiske innsats, ifølge indeksen som ble offentliggjort onsdag.

Den årlige indeksen, som utarbeides av London-baserte Henley & Partners, rangerer 199 pass basert på visumfri tilgang til 227 globale destinasjoner.

Forbedringen er et resultat av den thailandske regjeringens visumfrie ordning, som gjør det mulig for thailandske passinnehavere å reise inn i 82 land og territorier uten visum. Denne forbedringen gjenspeiler Thailands økende globale innflytelse

Andrew Amoils, forskningssjef for New World Wealth, et globalt datainformasjonsfirma, fremhever betydningen av passets makt i dagens globale økonomi.

– Muligheten til å reise fritt og flytte virksomheter blir stadig viktigere for formuende enkeltpersoner, sier han.

Singapore har markert seg som den klare lederen, og har tittelen verdens kraftigste pass. Singapores borgere har nå visumfri adgang til imponerende 195 land og territorier, noe som overgår alle andre nasjoner.

Dette markerer et betydelig skifte fra tidligere rangeringer, der Singapore delte førsteplassen med flere europeiske land.

Tett bak Singapore følger Østerrike, Finland, Irland, Luxembourg, Nederland, Sverige og Sør-Korea, som deler tredjeplassen med visumfri adgang til 191 destinasjoner. Mens Norge og Danmark er på en solid fjerdeplass med 190 land.

Christian H. Kaelin, styreleder i Henley & Partners, bemerket at gapet mellom passinnehavere i toppen og bunnen av indeksen har blitt større. Selv om den globale reisefriheten har økt generelt, og det gjennomsnittlige antallet visumfrie destinasjoner er doblet siden 2006, er forskjellene mellom landene fortsatt store. Singapore har for eksempel tilgang til 169 flere destinasjoner enn Afghanistan.

Luftfartsindustrien, som er en avgjørende faktor for global mobilitet, står overfor utfordringer til tross for sitt betydelige bidrag til verdensøkonomien.

Ifølge generaldirektør Willie Walsh i International Air Transport Association (IATA) opererer flyselskapene med syltynne fortjenestemarginer. Selv om bransjen forventer rekordhøye inntekter i år, er også utgiftene høyere enn noensinne.

Indeksen fremhever også De forente arabiske emiraters bemerkelsesverdige oppstigning til topp 10, drevet av strategiske investeringer i turisme og næringsliv. Land som Venezuela, Jemen, Nigeria og Syria har derimot opplevd en betydelig nedgang i passmakt.

Henley Openness Index, som måler et lands åpenhet for utenlandske besøkende, viser en lignende forskjell. Mens Singapore er ledende både når det gjelder pass og åpenhet, har mange europeiske land med sterke pass en relativt restriktiv visumpolitikk. Dette understreker det komplekse samspillet mellom et lands globale status og dets innvandringspolitikk.

Kilde: The Nation
RSS