Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Paetongtarn offisielt utnevnt til stasminister



Paetongtarn (37) lover å arbeide for samhold da hun aksepterte kongelig utnevnelse som statsminister. Thaksin, Pojaman og Srettha blant dem som deltok på seremonien

Paetongtarn Shinawatra aksepterte søndag den kongelige utnevnelsen som Thailands 31. statsminister, og kalte det den største æren i sitt liv.

Seremonien for Paetongtarns utnevnelse fant sted i hallen i Voice Space Building kl. 09.29. Hennes far, tidligere statsminister Thaksin Shinawatra med hele famiien var tilstede.

Sekretær for Representantenes hus, overrakte den kongelige utnevnelsen, som ble lest opp ved ankomst.

Paetongtarn sa at det å motta den kongelige utnevnelsen var den største æren og stoltheten i hennes liv. Hun forpliktet seg til å utføre sine plikter med fullt engasjement og integritet til fordel for nasjonen og folket, i tråd med de kongelige intensjonene og grunnloven.

Hun takket parlamentsmedlemmene for tilliten de har vist henne ved å gi henne muligheten til å bli statsminister. Hun anerkjente det store ansvaret det er å lede Thailand, ta tak i problemene og forbedre livskvaliteten for innbyggerne.

Hun lovet å samarbeide med den lovgivende makten i de resterende tre årene av valgperioden med et åpent hjerte, og lytte til alle meninger for å utvikle landet sammen.
Hun understreket at dette oppdraget ikke kunne utføres av statsministeren alene. Hun lovet å forene innsatsen til folk fra alle generasjoner og sektorer, inkludert regjeringen, koalisjonspartiene, embetsmenn, privat sektor og innbyggerne.

Den nye statsministeren lovet å fremme utviklingen av thailandske ferdigheter og sørge for at «hver tomme av Thailand er et sted der folk kan drømme, skape og forme sin egen fremtid».

Som statsminister lovet hun å oppfylle sitt ansvar etter beste evne og gjøre Thailand til et land med muligheter, håp og lykke for hele befolkningen.

Kilde: The Nation

RSS