Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Farlige forhold vanskeliggjør søket etter savnet 15 åring



Livreddernes innsats i søket etter en 15 år gammel ungdomsskoleelev som var savnet i kraftige bølger ved Surin Beach, ble innstilt på grunn av uværet i dag. Kraftig regn og sterk vind gjorde leteforholdene farlige, noe som førte til at leteaksjonen ble innstilt igjen.

Letingen etter Pramet (15) elev ved Thalang Pranangsang School i Thepkrasattri, ble satt i gang sent i går etter at han ikke kom tilbake til land da han var ute og svømte på stranden med venner.

Gruppen ble feid til havs av kraftige bølger. Livreddere klarte å redde tre av elevene, hvorav to fikk alvorlige skader.

En av de reddete elevene døde senere, til tross for hjerte- og lungeredning og transport til Thalang sykehus. Den fjerde skoleelevern, 15 årige Pramet, er dessverre fortsatt savnet.

Redningsarbeidet, som blant annet ble utført av det marine redningsteamet og Kusoldharm-stiftelsen, startet i går kveld, men ble snart avbrutt på grunn av farlige forhold og sviktende lys.

Søket ble gjenopptatt i dag, men sterk vind og forverrede værforhold tvang myndighetene til å stanse søket igjen.

Anusorn, Pramets 49 år gamle far, holdt i dag en seremoni på stranden der han tente 36 røkelsespinner og ba for at sønnens kropp skulle komme tilbake.

Anusorn uttrykte sin dype takknemlighet til alle som var involvert i redningsarbeidet, og ba om at deres sikkerhet måtte prioriteres foran letearbeidet dersom forholdene forble farlige.

Et øyenvitne fortalte at han hadde sett tre studenter i vannet som ropte om hjelp da to av vennene deres ble revet med.

Badevakten på vakt bekreftet at de dårlige værforholdene hadde gjort sikten svært dårlig og søket mer utfordrende. De sier at de ville gjenoppta søket så snart det er trygge forhold.

Kilde: The Phuket News

RSS