Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Reddet fra vannmassene



En mann ble reddet av en kombinasjon av planter i veikanten og hjelpsomme lokale innbyggere da den lille elbilen hans nesten ble skylt ned i et vassdrag av flomvann i Trat i dag, søndag.

Tannlege Amnuay Roek-amnuaychoke hadde nettopp krysset en bro på Soi Moo Ban Krung Thai-veien i Ban Nong Bua ved 13.30-tiden da vannmassene raskt steg fra 30 til 100 centimeter.

Lokalbefolkningen og soldater som delte ut forbruksvarer til flomofrene, klarte å sikre bilen med et lite tau. Ti minutter senere ble et større tau hentet inn og festet til bilen i den ene enden og til en stolpe i den andre. Sterke menn trakk deretter bilen, og tannlegen som befant seg i den, opp på et høyere sted på Sukhumvit Road.

Amnuay sa at han hadde kjørt trygt gjennom flomvannet fra huset sitt i Moo Ban Krung Thai-boligområdet om morgenen, og at han derfor forventet å kunne kjøre hjem samme vei senere på ettermiddagen.

Men da var vannmassene blitt mye dypere, og strømmen skyllet bilen hans ut i veikanten, forteller han.

I samme øyeblikk var beboere i dusinvis av hus i Wang Krajae i ferd med å flytte eiendelene sine fra de oversvømte eiendommene. Mange kjøretøy ble stående under vann ved hus og garasjer. Skoler sto 20-60 cm under vann.

Oversvømmelsene skyldtes akutte utslipp fra Siad-reservoaret. Myndighetene sier at de raske utslippene var nødvendige for å forhindre at reservoaret skulle sprekke fordi vannstanden hadde overskredet det sikre nivået på grunn av kraftig regn de siste to dagene.

Vannet rant også over deler av Sukhumvit Road mellom Muang og Khao Saming i Trat.

Øverst: Tannlege Amnuay Roek-amnuaychoke sitter trygt i den lille bilen. (Foto: Jakkrit Waewkhlaihong)

Kilde: Bangkok Post
RSS