Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Åtte husstander evakuert etter nytt jordskred på Phuket



Beboerne i minst åtte hus har blitt evakuert i et boligfelt i Baan Kuku på Phuket etter at regnvåte jordmasser skled og skadet husene deres tidlig torsdag morgen.

Nødetatene ble tilkalt til stedet, boligfeltet Thepburi, rundt kl. 05.30.

Nødetatene, som besto av tjenestemenn fra Ratsada kommune og redningsarbeidere fra Phuket Kusoldharm Foundation, ankom stedet og fant beboerne stående utenfor hjemmene sine i øsende regnvær.

De første inspeksjonene viste at ni to-etasjers rekkehus var skadet av skredet. En lokal myndighet rapporterte at åtte hus var skadet av skredet.

Bakken bak husene var fortsatt ustabil, og det ble observert lyder som tydet på at det kunne komme ytterligere bevegelser. For sikkerhets skyld ble innbyggerne bedt om å evakuere hjemmene sine.

En av beboerne,(45) som hadde flyttet til stedet for 13 dager siden, fortalte at hun og familien sov i første etasje på grunn av de pågående forberedelsene i det nye huset da de hørte en kraftig lyd rundt klokken 05.00 om morgenen.

Hun oppdaget at det rant vann inn i huset fra kjøkkenet på baksiden av huset. Familien hadde ennå ikke tatt i bruk de øverste etasjene, som senere viste seg å være fylt med jord.

En annen beboer trodde først at det var et lynnedslag, men skjønte snart alvoret i situasjonen da han så naboene stå utenfor og være i nød.

Han sier at skogen på åssiden over rekkehusene hadde blitt feøt for omtrent ett år siden, noe som hadde ført til jorderosjon og til slutt kollaps.

Hans eget hjem fikk skader på taket, mens andre hus i nærheten fikk mer alvorlige strukturelle skader.

Myndighetene fortsetter å overvåke området og har oppfordret innbyggerne til å være forsiktige, siden bakken fortsatt er ustabil. Ytterligere vurderinger og hjelpearbeid er i gang.

Øverst: Beboerne i minst åtte hus har blitt evakuert for å komme i sikkerhet i et boligfelt i Baan Kuku, Ratsada, etter at regnvåte jordmasser skled og skadet hjemmene deres tidlig i morges (28. august).

Kilde: The Phuket News

RSS