Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Belgisk mann pågrepet etter innbrudd på hotellrom



En 26 år gammel belgisk mann er arrestert, mistenkt for å ha stjålet kontanter og verdisaker fra hotellrommene til tre malaysiske turister i Songkhla-provinsen. Han er også mistenkt for innbrudd i to andre sørlige turistprovinser.

Et team bestående av immigrasjonsmyndigheter, lokalt politi og turistpoliti arresterte mannen under en razzia på et hotellrom i Songkhla torsdag, opplyser politiet i den sørlige provinsen.

Politiet fant 52 stykk 1000-baht-sedler i kontanter, fem mobiltelefoner, to klokker, to malaysiske kredittkort og andre gjenstander til en samlet verdi av rundt 200.000 baht. Politiet mener at alle gjenstandene var stjålet.

Arrestasjonen skjedde etter klager fra tre malaysiske turister som hadde bodd på et hotell i sentrum av Hat Yai. Politiet oppdaget at den mistenkte belgieren bodde på det samme hotellet på det aktuelle tidspunktet.

Hotellpersonalet fortalte etterforskerne at den mistenkte ikke kunne kommunisere på thai og sa at han hadde mistet passet sitt. Deretter forlot han hotellet.

Politiet fikk senere et tips fra personalet på et annet hotell i Songkhla om at den mistenkte hadde sjekket inn der.

Under arrestasjonen nektet den mistenkte først for all innblanding og begynte å gråte. Han hevdet at han bare hadde vært på besøk i provinsen og ikke hadde stjålet noe.

Politiet fulgte opp med de tre malaysiske turistene, som bekreftet at gjenstandene betjentene fant, tilhørte dem.

En etterfølgende sjekk viste at den mistenkte ble antatt å ha stjålet kontanter og verdisaker fra hotellrom i Krabi og Phuket. Det viste seg også at han hadde 63 dagers «overstay».

Den mistenkte ble i første omgang siktet for «overstay». Etterforskerne planlegger å kontakte andre turister som har anmeldt tyverier, for å samle mer bevis som kan danne grunnlag for en tyverisiktelse.

Han ble overlevert til politistasjonen i Songkhla for rettslige skritt.

Øverst: Politiet avhører en 26 år gammel belgisk mann etter at han torsdag ble arrestert i forbindelse med tyverier fra hotellrom i Hat Yai. (Foto: Assawin Pakkawan)

Kilde: Bangkok Post
RSS