Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Etterforsker dårlig skolemat



Thailandske myndigheter etterforsker skolemåltidene ved Rajaprajanugroh 47 School i Phetchaburi, etter at bilder av skolemåltidene som angivelig ikke holder mål, har blitt spredt på nettet.

Undersøkelsen er et svar på en klage fra Facebook-siden «Watch Dog», som viste bilder av internatskolens angivelig dårlige måltider.

Et av bildene viste en frokost som besto av vanlig ris og friterte cocktailpølser . Noen av pølsene var servert med plasten på, noe som betyr at de var stekt mens de fortsatt var pakket inn.

Et annet bilde viste en nudelrett med rødrosa biter av svinekjøtt, noe som tydet på at kjøttet ikke var gjennomstekt.

Dette førte til en motreaksjon på nettet om matsikkerhet i skolemåltidene.

Mnyndigheene troppet opp på skolen onsdag for en første inspeksjon av saken.

Spesialenheten fant ut at skolen hadde kjøpt inn både innpakkede og uinnpakkede pølser.

Skoledirektøren forklarte at siden måltidet blir tilberedt tidlig om morgenen, var det vanskelig for kjøkkenpersonalet å se klart, noe som førte til at noen porsjoner av pølsene ble tilberedt og servert i plastinnpakningen.

Når det gjelder det underkokte svinekjøttet, sa skolen at det kan ha vært noe slurv i måten maten ble tilberedt på.

Dersom Obec finner skolen skyldig i uaktsomhet, vil det bli iverksatt disiplinærtiltak i henhold til gjeldende regler og lover. Det er satt i gang etterforskning av solens budsjetter og regnskaper.

Øverst: En frokost med vanlig ris og friterte pølser som fortsatt er i plasthylsteret. (Foto: Watchdog Thailand Foundation)

Kilde: Bangkok Post

RSS