Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand kutter skatten til 17 % for å få thaiene hjem igjen



I dag, tirsdag, godkjente regjeringen finansdepartementets forslag om å senke inntektsskattetaket fra 35 % til 17 % i et forsøk på å oppmuntre thaier som jobber i utlandet til å komme hjem.

Visefinansminister Paopoom Rojanasakul sa at regjeringen har godkjent et utkast til et kongelig dekret som skal vedtas i henhold til inntektslovens bestemmelser om å redusere inntektsskattetaket for ansatte i utvalgte bransjer til 17 %.

Inntektsskatten i Thailand beregnes på grunnlag av årlig inntekt og er fastsatt på syv nivåer, fra 5 %. Satsen stiger med 5 % for hvert nivå og stopper ved 35 %.

Paopoom sa at det nye skattetiltaket vil gjelde for dette skatteåret, og at selvangivelsene må leveres tidlig neste år, så snart utkastet til dekret er publisert i Royal Gazette.

Han sa at utkastet til dekret er delt inn i to deler, én for arbeidstakere og én for arbeidsgivere. Han sa at dette vil gjelde for selskaper i utvalgte bransjer som allerede nyter godt av skattefordeler i henhold til bestemmelsene i investeringsloven og loven om den østlige økonomiske korridoren.

Utkastet til dekret vil også gi slike selskaper mulighet til å trekke fra inntektene sine før skatt 1,5 ganger i stedet for bare én gang når det gjelder lønnen til thailandske eksperter.

Ifølge Chula Sukmanop, generalsekretær i Eastern Economic Corridor Office, er det selskaper som bruker den østlige økonomiske korridoren som produksjonsbase, som vil nyte godt av skatteinsentivet. Det gjelder blant annet produsenter av elektriske kjøretøy og fremtidens biler, medisin og helsevesen, digitale enheter og elektronikk, BCG (bio-sirkulær-grønn) industri og fremtidens tjenesteytende næringer.

Kilde: The Nation
RSS