Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Utenlandsk par lurt for årsvisum og 100.000 baht



Et utenlandsk ektepar sier at en Muay Thai-trener og hans kinesiske kone på Phuket skulle ordne ettårsvisum for 100.000 baht. Nå er trenerparet politianmeldt for svindel - uten at noe har skjedd fra politiets side.

Det 29 år gamle tsjekkiske offeret og hans 26 år gamle kinesiske kone politianmeldte treneren og hans kinesiske kone for å få tilbake 100 000 baht de mener de har krav på, skiver The Thaiger.

29 åringen forklarte at hans kinesiske kone kom over en annonse for et Muay Thai-treningskurs på Phuket. I annonsen ble det understreket at treningsstudioet også tilbød visumfornyelse til hver enkelt elev.

Kona kontaktet treningsstudioet gjennom eierens kone, som også er kinesisk statsborger.

Etter å ha diskutert saken, besøkte paret treningsstudioet for en gratis prøvetime. De ble imponert over treningen og gikk med på å betale 8.000 baht i måneden for kurset og 100.000 baht for et et årsisum. Kona til eieren av treningsstudioet tilbød også en forlengelse av visumet med ytterligere tre måneder.

Mannen sier at de leverte passene sine til eierne av treningsstudioet og de fikk passene tilbake noen dager senere. Selv om det ikke var noen nye visumstempler, mistenkte de ikke svindel, ettersom treningssenteret var velkjent og velrenommert, ifølge The Thaiger.

29 åringen ble arrestert syv dager senere for «overstay». Paret måtte reise til Malaysia for å få forlenget visumet, og da de kom tilbake til Thailand, konfronterte de eierne av treningssenteret for å be om å få pengene tilbake.

Ifølge paret nektet eierne av treningssenteret å betale tilbake pengene, og truet til og med med å ringe politiet for å få de arrestert. De anmeldte paret til Wichit politistasjon og turistpolitiet, men det er ikke gjort noe i saken.

29 åringen sier at kona til eieren av treningssenteret senere tilbød paret et femårig turistvisum for 200.000 baht, men de avslo av frykt for å bli svindlet på nytt.

Han er bekymret for konas sikkerhet, som er gravid i andre måned, ettersom eieren av treningssenteret er en mektig person i provinsen. Hun sier at hun var spesielt lei seg for å ha blitt svindlet av en kinesisk landskvinne.

29 åringen hevdet at mange andre hadde blitt ofre for dette thailandsk-kinesiske paret, som hadde klart å unndra seg arrestasjon og siktelse på grunn av sin innflytelse i området.

Politiet har tatt parets anmeldelse til etterretning og opplyser at de vil koordinere med Wichit politistasjon for videre rettslige skritt.

Kilde: The Thaiger
RSS