Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Pattayas flytende marked åpner igjen tirsdag

Pattaya Floating Market planlegger å gjenåpne tirsdag etter storbrannen torsdag kveld.

Markedets administrerende direktør og advokat Sumaphon Srimueang kunngjorde den raske gjenåpningen på en pressekonferanse i lørdag. Med seg på pressekonferansen hadde hun distriktssjefen i Banglamung, Pisit Sirisawatdinukun.

Sumaphon sier til The Pattaya News om brannen:

– Sikkerhetsvaktene så røyk og ild fra midten av anlegget da brannen brøt ut rundt kl. 19.30. De har alle fått opplæring i grunnleggende brannforebygging. På det tidspunktet blåste det imidlertid kraftig, og markedsstrukturene var for det meste laget av tre som var lett antennelig. Brannen spredte seg svært raskt. Våre vakter og ansatte evakuerte raskt de berørte områdene, noe som er en viktig årsak til at det ikke var noen alvorlige personskader eller dødsfall.

– Brannvesenet ble tilkalt, og de kom raskt til stedet og fikk kontroll over brannen etter kl. 22.00. Brannen har vist oss at alle i Pattaya hjelper hverandre. Takk til alle relevante myndigheter, kriminalpolitiet og tjenestemenn fra sivilingeniørene ved Banglamung-kontoret. Disse etatene undersøker fortsatt brannstedet for å finne den nøyaktige årsaken til brannen, som fortsatt er uklar.

– Skadene utgjør ca. 30 prosent av markedets totale areal, som for det meste ligger i den nordlige sonen, som bare er én av våre fire soneattraksjoner. Skadekostnadene anslås til rundt 70 millioner baht. Denne kostnaden inkluderer ikke skadekostnadene for markedsoperatørene. Vi har en forsikring for markedet, men det er ikke snakk om noe stort beløp, men vi jobber med å avklare betalingsstrukturen og hvordan skadene skal repareres, sier Sumaphon.

–Mange planlagte utflukter til parken har blitt avlyst, men vi har fått betydelig støtte i stedet for klager fra kundene. Berørte forretningsdrivende på markedet vil også motta kompensasjon fra forsikringen.

– Vi vil ikke bli et glemt landemerke i Pattaya. Vi hadde allerede før brannen planlagt å åpne en ny sone denne måneden. Markedet forventes å bli gjenåpnet 12. september denne måneden, selv om enkelte områder fortsatt kan være under reparasjon og utilgjengelige.

– Størstedelen av parken og mange av attraksjonene er fortsatt uskadet, og branninspektører og ingeniører har forsikret oss om at det er trygt å gjenåpne disse delene, sier Sumaphon.

Kilde: The Pattaya News
RSS