Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Ny klage på Prawit er innlevert



En ny anklage om hvitvasking har blitt innlevert mot generat Prawit Wongsuwon, tidligere visestatsminister og leder for Palang Pracharath-partiet, i forbindelse med ett av fire lydopptak som nylig ble offentliggjort i media.

Den tidligere talsmannen for Pheu Thai-partiet, Prompong Nopparit, sendte mandag inn anklagen til Anti-Money Laundering Office (Amlo).

I ett av de fire klippene som ble sendt for første gang forrige onsdag under en episode av TV-programmet Inside Thailand, ledet av Danai Ekmahasawat, spør en mann med en stemme som likner general Prawits, personen i den andre enden av røret om tilbakebetaling av penger han skylder ham.

Ikke på noe tidspunkt i opptaket ble det gitt detaljer som kunne kaste lys over hva pengene hadde blitt brukt til eller hvor de kom fra.

Prompong sa imidlertid at samtalen i klippet tydet på at det som hørtes ut som et krav om tilbakebetaling, angivelig fra general Prawit, kunne utgjøre et grunnlag for å straffeforfølge general Prawit i henhold til Amlo-loven.

Han ba Amlo om å ta saken opp til etterforskning. Som tidligere visestatsminister i Prayut Chan-o-cha-regjeringen og PPRP-leder er general Prawit en politisk posisjonsinnehaver, og hans påståtte uttalelser i lydklippet kan tolkes som utpressing, noe som kan føre til at han blir tiltalt etter Amlo-loven.

Prompong sa at Amlo også burde spore pengesporet til Prawit og mennene «O» og «Pod», som ble hørt i lydklippet og som er innblandet i tilbakebetalingssagaen. PPRP har slått tilbake med en trussel om å saksøke Danai, fungerende direktør i MCOT Plc Co, som gir sendetid til Inside Thailand TV-programmet, for skadeerstatning.

I tillegg til ærekrenkelsene sier PPRPs generalsekretær Paiboon Nititawan at partiet har planer om å saksøke de tre partiene for avlytting eller spredning av innhold fra avlytting til media.

Paiboon bemerket at selv om antiavlyttingsloven ble innført ved et kupp, kan den fortsatt håndheves i dag og har samme status som en høyesterettsavgjørelse.

Etter at lydklippene ble offentliggjort, henvendte Prompong seg til den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen (NACC) og ba de om å iverksette en etisk granskning av general Prawit.

Mandag sa den tidligere talsmannen for Pheu Thai at innholdet i opptaket hadde vekket mistanke om at betalingen som ble nevnt kan stamme fra ulovlig aktivitet.

Kilde: Bangkok Post
RSS