Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailands riviera tar form: 515 km klar og flere etapper planlegges



Thailandske veimyndigheter har fullført den første av fire faser i det 950 kilometer lange Thailand Riviera-prosjektet, som strekker seg over 12 provinser fra Samut Prakan til Narathiwat.

Den 515 kilometer lange første fasen, som går langs sjøen fra Samut Sakhon til Phetchaburi og i Prachuap Khiri Khan, Ranong og Chumphon, er ferdigstilt og åpnet for trafikk, skriver The Nation.

Til sammen blir Thailand Rivera 950 km lang og vil forbinde kysten av Thailandbukten fra sørøst for Bangkok i Samut Prakan til Samut Sakhon, Samut Songkhram, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Songkhla, Pattani og Narathiwat. I Chumphon vil det også være en forbindelse til en kystvei i Ranong langs Andamanhavet.

På grunn av geografi og eierforhold kan ikke veiene langs sjøen gå uavbrutt, og de må deles opp og kobles sammen med andre veier.

Myndighetene er i ferd med å kartlegge og utforme den andre fasen av Rivieraen, som vil dekke 150 km fra Chumphon til Surat Thani, Nakhon Si Thammarat og Songkhla.

Nå utarbeides det en miljøkonsekvensrapport, og at de snart vil søke finansiering fra regjeringen.

Den andre fasen vil innebære utvidelse av 25 eksisterende og tilstøtende veier på landsbygda og utbedring av 41 nærliggende veier.

I den tredje fasen, vil det søkes om 4 milliarder baht for å bygge en 85 km lang vei langs sjøen som forbinder Samut Prakan med Samut Sakhon og Samut Songkhram. Man er i ferd med å designe veien og studere dens miljøpåvirkning.

Departementet regner med at mulighetsstudien for den fjerde fasen vil koste rundt 33 millioner baht, og tror det kan komme fra budsjettene for 2025 eller 2026, sier Montri. Den fjerde fasen vil omfatte en 200 km lang kystvei som går fra Songkhla til Pattani og Narathiwat i sør.

Kilde: The Nation


RSS