Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Advarer mot blåmaneter på Patong



Myndighetene på Phuket har sendt ut en advarsel til besøkende på Patong-stranden etter at flere titalls giftige brennmaneter har skylt i land.

The Marine and Coastal Resources Research Centre (Upper Andaman Sea) rapporterte at de hadde funnet manetene på stranden i går kveld.

Tjenestemenn fra Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) og livreddere fra Patong Surf Life Saving rykket raskt ut og oppdaget 40 blåmaneter i det grunne vannet.

Manetene ble drevet mot land av sterk vind. Heldigvis er det så langt ikke rapportert om noen tilfeller av stikk.

DMCR har delt ut brosjyrer med advarsler til publikum, bedriftseiere og turister, og råder badende til å være forsiktige og unngå kontakt med blåmanetene. Livreddere er i beredskap for å gi førstehjelp ved manetstikk og vil følge nøye med på manetaktiviteten i vannet.

Et stikk fra en blåmanet kan føre til sterke smerter, pisklignende sår og sår på de berørte hudområdene.

Førstehjelpsanbefalinger inkluderer skylling av stikkstedet med sjøvann og nedsenking av området i varmt vann, for eksempel i en varm dusj, i 20 minutter, eller påføring av en tørr, kald pakning for å lindre smerten.

Eksperter fraråder bruk av eddik for å behandle blåflaskestikk.

I forbindelse med denne advarselen er det blitt utstedt en lignende advarsel om tilstedeværelsen av det svært giftige»portugisiske krigsskipet » ‘Man o' War’, i vannet i Lah Bay og Tue Bay på Racha Yai Island ved Phuket.

Turister og de som driver med marine aktiviteter i området, anbefales å utvise ekstrem forsiktighet for å unngå kontakt med disse farlige skapningene. Advarselen ble utstedt den 24. juni. Kontakt med tentaklene kan forårsake sterke smerter og hudirritasjon, og i ekstreme tilfeller kan den påvirke nervesystemet og hjerte- og karsystemet, noe som potensielt kan føre til døden.

RSS