Stacks Image 903

Stor etterspørsel etter brukte klimaanlegg i Khon Kaen



I dag nådde temperaturen 40 grader i den nordøstlige delen av byen Khon Kaen, førte den stekende varmen til at mange er på jekt etter brukte klimaanlegg, og det var også lange køer for rengjøringsservice, ifølge TV Channel 7.

En klimaanleggstekniker ved Thanakorn Air Khon Kaen-butikken i Nai Mueang sier at han er travelt opptatt med å reparere og bytte ut slitte deler på brukte klimaanlegg som er i relativt god stand, for å møte den store etterspørselen etter de i sommer, og at han selger fem-seks enheter daglig.

Årsaken til at kundene velger brukte klimaanlegg, er selvsagt at prisen på nye er mer enn dobbelt så høy. Disse brukte enhetene går for 5.000 baht stykket, men dette avhenger også av størrelse og BTU (British Thermal Units).

Det er også lange køer for rengjøringsservice, og teknikerne utfører service på opptil 40 enheter daglig.

De fleste av kundene bor i blokk, men det finnes også eiere av eneboliger som har fire til fem klimaanlegg og som har et presserende behov for rengjøring.

Teknikeren sier at hvis et klimaanlegg begynner å bråke eller kjøler rommet langsomt, er det et tegn på at det er skittent, og at man umiddelbart bør tilkalle en tekniker for å rengjøre det.

Han anbefaler at klimaanlegget rengjøres en gang i halvåret, ikke en gang i året, slik det vanligvis gjøres. Det er imidlertid noen som ikke rengjør dem i det hele tatt, noe som fører til at anleggene går i stykker og at det må brukes mer penger på å reparere de - og det er også merkbart på strømregningen.

Kilde: Thai Newsroom
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand