Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Grønt lys for utvidelse av Suvarnabhumi flyplass



Styret i Airports of Thailand (AoT) har godkjent masterplanen for et femårig utvidelsesprosjekt på Suvarnabhumi flyplass i Bangkok, som skal gjennomføres mellom 2025 og 2030.

AoT-direktør Kirati Kijmanawat sa søndag at masterplanen ble godkjent under AoTs styremøte sist torsdag, sammen med et budsjett på 170 millioner baht for å ansette et team av konsulenter til prosjektet.

Kirati sa at konsulentene vil ha åtte måneder på seg til å undersøke om prosjektet er gjennomførbart.

– Deretter skal de utforme detaljene i prosjektet i løpet av 12 måneder, og anbudskonkurransen forventes å starte sent neste år eller tidlig i 2026, sier han.

Kirati sa at konsulentene også vil få i oppgave å prioritere alle deler av prosjektet, inkludert vestutvidelsen, sørutvidelsen, nordutvidelsen og byggingen av et fraktbygg.

Han la til at den nåværende regjeringen forventer at AoT fullfører South Expansion, som vil bli tildelt et budsjett på 120 milliarder baht i løpet av sin periode.

– Derfor må selskapet fremskynde utvidelsen, sa han.

Kirati bemerket at lufttransportbransjen har vokst raskt siden slutten av pandemien, og la til at AoT er klar for utvidelsesprosjektet, ettersom selskapet har et landområde sør for Suvarnabhumi flyplass som er klart til å tas i bruk.

Han sa at tomten er koblet til Bang Na-Trat Road og allerede er fullt utstyrt med alle nødvendige tjenester, inkludert elektrisitet.

Han avslørte også at AoT ikke vil trenge lån til tross for det store budsjettet som kreves for prosjektet, fordi selskapet har fått tilbake likviditeten som følge av at bransjen har normalisert seg.

– Den sannsynlige fortsatte veksten i bransjen gir også selskapet tillit til at det vil være i stand til å bruke de årlige inntektene sine på utvidelsesprosjektet, sier Kirati.

– Ettersom byggeprosjektet vil ta rundt fem år, er jeg sikker på at det ikke vil påvirke AoTs likviditet og situasjon, sa han.

Kirati ga også en oppdatering om utvidelsesprosjektet for Don Mueang-flyplassen, og sa at designprosessen er i gang, og at den forventes å være ferdig innen november.

Kilde: Bangkok Post
RSS