Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

U-Tapao, Pattaya og Bangkok i kappløp om å få arrangere Formel 1



Thailand har ikke utelukket Bangkok og Pattaya som potensielle vertskapsbyer for Formel 1, ettersom landet forsøker å få racerbilløpet til landet for å fremme sportsturisme.

Statsminister Srettha Thavisin sa i dag, søndag, at U-Tapao flyplass, Pattaya og Bangkok er kandidater til å være vertskap for sporten i landet.

Han skrev dette på X etter å ha besøkt U-Tapao flyplass i Rayong og Jomtien-stranden i Pattaya for å undersøke muligheten for de tre stedene dersom F1-arrangørene lar løpet finne sted i Thailand for første gang.

«I arbeidet med å nå vårt F1-mål inkluderer U-Tapao Airport-prosjektet et anlegg for circuit race-typen som gir maksimal sikkerhet», skrev han, «mens Bangkok og Pattaya vurderes for ‘city race’-typen med den fengslende City of Angels og de naturskjønne strandrutene.»

Statsministeren sa under et besøk i Italia i mai at han håpet at racerbanen ville bli bygget i nærheten av U-Tapao flyplass.

Thailand er i kappløp med Sør-Korea og Indonesia om å overbevise Formula One Group om å velge et annet asiatisk stoppested for F1-førere.

Han har sagt at Thailand er klar til å bygge banen i 2027 eller 2028 hvis landet blir valgt til å være et annet asiatisk vertsland.

Singapore bruker gatene sine til å arrangere Singapore Grand Prix.

Øverst: Veiene langs Jomtien-stranden i Pattaya kan bli omgjort til racerbane hvis Thailand får sjansen til å arrangere Formel 1. (Foto: Marine Department)

Kilde: Bangkok Post
RSS