Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Dette er Thaksins 15 visjoner for Thailand



Etter 17 år i selvpålagt eksil fra Thailand har den tidligere statsministeren og straffedømte Thaksin Shinawatra, far til den 38 år gamle påtroppende statsminister, skissert noen ideer for å utvikle og løse landets problemer.

Under arrangementet «Vision for Thailand», som ble arrangert av Nation Group, skisserte han følgende viktige visjoner for omformingen av Thailand:

  1. Restrukturering og nedskriving av husholdningenes gjeld: Finansministeren må forhandle med den thailandske bankforeningen og Bank of Thailand for å gjennomføre disse tiltakene.
  2. Fjerne svart økonomi: Thailand har en betydelig svart økonomi, som i dag anslås å utgjøre rundt 50 % av den offisielle økonomien. Hvis denne økonomien kan bringes over bakken, kan BNP øke med 50 %, særlig ved å legalisere pengespill på nettet, der thailenderne i dag taper 170 milliarder baht årlig.
  3. Omstrukturering av industrien: Ved å redusere strømkostnadene og fremme grønn energi kan Thailand bli en trygg havn for industrier som eksporterer til ulike regioner som USA, Kina, Europa og andre, ettersom Thailand ikke står overfor noen geopolitiske problemer av betydning.
  4. Underholdningskomplekser: Dette innebærer en betydelig investering på hundrevis av milliarder baht, og kan omfatte kasinoer som ikke opptar mer enn 10 % av arealet.
  5. Salg av tomter til utlendinger: Thaiene vil kunne selge jord til utlendinger, men skjøtet må overføres til finansdepartementet, som deretter leier ut jorda til den utenlandske kjøperen i 99 år.
  6. Elektrisk togbillett til 20 baht: Dette kan oppnås ved at myndighetene kjøper tilbake private prosjekter for elektriske tog, fastsetter billettprisene og innfører trengselsavgifter fra personbilbrukere for å subsidiere offentlig transport.
  7. Landbruksreform: Utnytte forskning og utvikling til å øke verdien på landbruksprodukter, for eksempel ved å produsere fiberrik ris med lavt karbohydratinnhold.
  8. Landgjenvinning: Gjenvinning av land i områder som Bang Khun Thian og Pak Nam for å skape nye grønne byer, turistattraksjoner og flomvern for Bangkok.
  9. Forhandlinger om overlappende havområder: Fremskynde forhandlinger med Kambodsja om felles utnyttelse av fossil energi i havet før verden beveger seg bort fra fossilt brensel.
  10. Finansielt knutepunkt: Forvandle Thailand til et finansielt knutepunkt for å tiltrekke seg globale banker som ønsker å etablere seg her for internasjonale transaksjoner.
  11. Omlegging av skattesystemet: Innføre negativ inntektsskatt for å tilbakebetale penger til lavinntektstakere, samtidig som man vurderer å redusere selskaps- og personskatten.
  12. Forbedre turistpotensialet: Utvide flyplassene, utvikle menneskeskapte turistattraksjoner og endre lovene for å gjøre det lettere å reise med privatfly.
  13. Byråkratiske reformer: Redusere antallet offentlig ansatte, begrense de svulmende budsjettene og i økende grad ta i bruk teknologi for å erstatte manuelle prosesser.
  14. Fremme myk makt i alle former: Utvikle et økosystem for å støtte og styrke Muay Thai, thailandsk mat, mote og andre kulturelle verdier.
  15. Vedta proteksjonisme: For å sikre rettferdig konkurranse i markedet, særlig mot billig import av lav kvalitet, og for å utvikle thailandske små og mellomstore bedrifter til smarte små og mellomstore bedrifter som produserer unike produkter, ettersom de ikke kan konkurrere med Kinas stordriftsfordeler. 
Kilde: Bangkok Post

RSS