Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Store deler av ’pengedrysset’ trolig utsatt til neste år



– Det er lite trolig at mer over 30 millioner thaier vil få 10 000 baht hver i løpet av den andre fasen av den Pheu Thai-initierte populistiske utdelingskampanjen i løpet av året, sa visefinansminister Julapun Amornvivat i dag, tirsdag.

– Av totalt rundt 45 millioner thaier på landsbasis, vil anslagsvis 14,5 millioner få utbetalt 10.000 baht via sine statlige velferdskort fra og med i morgen, onsdag, mens rundt 30 millioner andre sannsynligvis må vente til etter årsskiftet, sa Julapun.

Av de totalt 14,5 millionene, som offisielt tilhører kategorien «sårbare», vil rundt tre millioner av de motta 10.000 baht via sine statlige velferdskort i morgen, mens resten vil deles ut i daglige puljer, sa visefinansministeren.

Likevel vil implementeringen av den andre fasen av regjeringens forsinkede utdelingskampanje, som er ment for de over 30 millioner menneskene i hele landet, neppe bli iverksatt i løpet av fjerde kvartal i år, som begynner neste måned, ifølge visefinansministeren.

Det gjenstår å se om den andre fasen av den populistiske kampanjen endelig vil bli 10 000 baht via en digital lommebok, slik Pheu Thai, kjernen i koalisjonsregjeringen, tidligere har propagandert for, på bekostning av budsjettet for 2025.

Kilde: Thai Newsroom - Ki-generert bilde
RSS