Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Kinesiske elbilfabrikker gir 23 % økning i tomteprisene i Rayong



Rayong-provinsen har blitt en magnet for kinesiske elbilprodusenter, noe som har ført til økte tomtepriser i området, ifølge en fersk studie fra Real Estate Information Center (REIC) torsdag.

Studien viste at tomteprisene i Rayong i gjennomsnitt har steget med 22,9 % det siste året.

Den mest ettertraktede beliggenheten er Ban Chang, der prisene har steget med 52,5 %, drevet av etterspørselen etter boliger for å støtte arbeidere i industriområder og turisme.

Husbanken og REIC, tilskriver den generelle økningen i tomteprisene i området rundt den østlige økonomiske korridoren (EEC) flere faktorer. Selv om veksten har avtatt sammenlignet med tiden før covid-19, er den fortsatt høyere enn femårsgjennomsnittet.

Blant faktorene som bidrar til den lavere vekstraten, er
  • Økonomisk nedgang: Gjenopphentingen av økonomien og de innenlandske investeringene har gått tregt, noe som har påvirket etterspørselen etter tomteutvikling. 
  • Myndighetenes politikk: Opphevelsen av tiltak for å lette belåningsgraden, høy gjeld i husholdningene og en stabil styringsrente har bremset opp eiendomssektoren. 
  • Tomte- og byggeskatter: Mangelen på reduksjoner i tomte- og byggeskatten har avskrekket enkelte investorer.
Til tross for disse faktorene har tomteprisene i Rayong-provinsen fortsatt å stige på grunn av tilstrømningen av kinesiske elbilprodusenter. Selskaper som BYD og Changan har investert i Rayong Industrial Estate, særlig i Pluak Daeng Development Estate.

Som et resultat av dette har tomteprisene i Rayong økt med rundt 2,3 ganger sammenlignet med 2015, noe som gjør Rayong til et mer attraktivt investeringsalternativ enn Chonburi-provinsen.

De fem stedene med høyest vekst i tomteprisene er
  1. Ban Chang-distriktet i Rayong (økning på 52,5 %) 
  2. Klaeng-distriktet i Rayong (økning på 34,5 %) 
  3. Bang Pakong-distriktet, Chachoengsao (økning på 31 %) 
  4. Sattahip-distriktet, Chonburi (økning på 26,8 %) 
  5. Nikhom Pattana-distriktet i Rayong (økning på 17,3 %) 
Den kraftige økningen i tomteprisene i disse områdene gjenspeiler den økte etterspørselen etter boliger for å huse den voksende arbeidsstyrken i industriområder og turistdestinasjoner. Utviklingen av industriområder har skapt flere jobbmuligheter, noe som driver etterspørselen etter boligprosjekter.

Kilde: The Nation
RSS