Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Parlamentsmedlem etterlyst i Tak Bai-massakren


Provinsdomstolen i Narathiwat har utstedt en arrestordre på general Pisan Wattanawongkiri, parlamentsmedlem for Pheu Thai og tidligere øverstkommanderende for den fjerde hærregionen, som skal stilles for retten for anklager knyttet til Tak Bai-massakren for rundt to tiår siden.

Ifølge Cross Cultural Foundation utstedte domstolen arrestordren på tirsdag, etter at advokaten til familiene til ofrene for massakren ba domstolen om å pågripe ham på grunn av mistanke om at generalen kan forsøke å flykte fra landet.

I forrige måned utstedte domstolen arrestordre på seks andre tiltalte, etter at de hadde nektet å møte opp til rettssaken.

De seks tiltalte er generalmajor Chaleomchai Viroonpetch, tidligere sjef for 5. infanteridivisjon, generalløytnant Wongkot Maneejan, tidligere sjef for operasjonssenteret i det kongelige thailandske politiet, generalløytnant Manoj Kraiwong, tidligere politisjef i region 9, politigeneral Saksommai Phuthakul, tidligere politiinspektør ved Tak Bai politistasjon, Siwa Saengmanee, tidligere visedirektør ved Southern Border Provinces Peace Centre, og tidligere Narathiwat-guvernør Wichom Thongsong.

Alle de syv tiltalte må stilles for retten innen 25. oktober, ellers vil saken bli avvist på grunn av foreldelse.

78 thailandske muslimer døde av kvelning etter rett og slett ha blitt stablet i flere lag på lastebiler som skulle frakte dem fra Tak Bai-distriktet i Narathiwat til Ingkhayut-kasernen i Pattani-provinsen den 25. oktober 2004.

Kilde: Thai PBS

RSS