Stacks Image 903

Statsministerens flytur til USA koster 30 millioner baht



Thailands nye statsminister Srettha Thavisin blar opp ikke mindre enn 30 millioner baht for å leide et Thai Airway fly til USA tirsdag. Opposisjonen er oppfordret til å etterforske hvordan dette er mulig.

Somchai Srisutthiyakorn fra det thailandske liberale partiet oppfordret i dag, søndag, opposisjonen generelt og komiteen for antikorrupsjon og tjenesteforsømmelse spesielt til å undersøke hvordan Srettha har klart å ‘ja’ til en svindyr chartertur til New York for å delta på FNs 78. generalforsamling fra tirsdag til fredag, skiver Thai Newsroom.

Med seg på den offisielle USA-reisen har statsministeren anslagsvis 50 personer, blant annet regjeringsmedlemmer, høytstående embetsmenn og private forretningsfolk.

Somchai mener at de private forretningsfolkene burde betale en del av charterbilletten på 30 millioner baht av egen lomme og ikke velte kostnaden på skattebetalerne.

Han lurte på hvorfor ikke et fly fra det thailandske flyvåpenet kunne brukes til å frakte statsministeren og hans følge til USA i stedet for THAI-flyets kostbare chartertur.

Srettha har tidligere trukket på skuldrene av kritikken mot den kostbare charterflyvningen og sagt at den er godt kalkulert og vil være verdt turen.

Kilde: Thai Newsroom - Thai Rath
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand