Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

– La Nina kan føre til mer regn i Thailand frem til neste år



La Nina-fenomenet kan føre til økt flomfare i Thailand, og lavtliggende områder som Bangkok og Samut Prakan er spesielt utsatt for oversvømmelser, advarer en miljøekspert.

Sonthi Kotchawat, helse- og miljøekspert ved Thai Environmental Academics, oppfordret myndighetene via sosiale medier å iverksette tiltak for å redusere flomrisikoen, særlig i lavtliggende områder, ettersom værsvingningene ser ut til å føre til økt nedbør over hele landet.

Bangkok og Samut Prakan er spesielt utsatt på grunn av sin nærhet til kysten og tette konsentrasjon av høyhus, noe som kan redusere vindhastigheten og dermed føre til mer intense regnskyll.

I tillegg betyr deres beliggenhet i forhold til andre provinser på de sentrale slettene at både Bangkok og Samut Prakan mottar mer avrenningsvann fra provinsene oppstrøms, spesielt mellom august og oktober, når monsunregnet pleier å være på sitt mest intense.

Sonthi skriver at flere provinser, deriblant Chon Buri, Rayong, Chiang Rai og Mae Hong Son, allerede har rapportert om mer nedbør enn gjennomsnittet, og at myndighetene derfor må være mer proaktive i arbeidet med å forhindre oversvømmelser.

Den gjennomsnittlige nedbøren mellom 20. mai og 15. august var rundt 15 % høyere enn i samme periode i fjor, og det er rapportert om oversvømmelser i 37 provinser.

I værprognosene sies det at La Nina-syklusen ser ut til å begynne i andre halvår i år, noe som vil gi mer nedbør enn gjennomsnittet i det sørlige Afrika, Sørøst-Asia og Australia fra desember til august neste år.

– Som et resultat av dette forventes årets «kjølige» sesong å bli kjøligere og våtere enn vanlig, sier Sonthi.

Ifølge Thailands meteorologiske institutt (TMD) vil La Nina påvirke nedbøren i Thailand frem til tidlig neste år, noe som vil føre til store nedbørsmengder i landet gjennom monsunsesongen, sammen med intense tropiske stormer i august og september.

Kilde: Bangkok Post
RSS