Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Bangkok Post: 60 dagers visumfri innreise fra mandag



Thailand vil tillate borgere fra flere land å visumfritak fra og med mandag, som en del av tiltak for å fremme turisme og oppmuntre til lengre opphold, sa talskvinne Traisuree Taisaranakul i innenriksdepartementet fredag.

Traisuree sa at innenriksminister Anutin Charnvirakul undertegnet fire dokumenter for å gjøre det lettere for utlendinger å reise, og at alle disse vil tre i kraft mandag i påvente av at de kunngjøres i Royal Gazette.

Direktivene inkluderer en ny liste over land som er kvalifisert for visumfri innreise til Thailand, som har økt fra 57 til 93. Besøkende fra disse landene vil kunne oppholde seg i landet i maksimalt 60 dager.

Thailand vil også nesten doble antallet land som kvalifiserer for visum ved ankomst, fra 19 til 31. I tillegg vil landet innføre visumtjenesten ‘Destination Thailand Visa’, som er rettet mot digitale nomader, frilansere og besøkende som ønsker å utøve eller lære seg ferdigheter som matlaging og Muay Thai.

Den nye visumtypen, som er gyldig i fem år, gir innehaverne mulighet til å oppholde seg i landet i opptil 180 dager.

Studenter som har visum for mastergrader eller høyere, vil få lov til å bli i Thailand i ett år til etter endt utdanning for å søke jobb eller reise, i stedet for å forlate landet umiddelbart, ifølge Traisuree.

De nye tiltakene kommer i kjølvannet av regjeringens prinsippvedtak i saken i mai for å stimulere økonomien og turismen. Kunngjøringen ble utsatt fra den opprinnelige planen om å offentliggjøre den i juni.

Kilde: Bangkok Post
RSS