Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Turister reddet fra Khao Yai-strømmen - Trat under vann



Mange turister ble reddet fra vannmassene i Khao Yai nasjonalpark i Prachin Buri-provinsen i Thailand søndag, mens en lokalitet i den nærliggende Trat-provinsen opplevde den verste oversvømmelsen på tre tiår.

Ti turister ble reddet da de ble fanget på den ene bredden av en bekk som fører til Sao Noi-fossen i tambon Pho Ngam i Prachantakham-distriktet i Prachin Buri.

Redningsarbeiderne klarte å sikre et stort tau som turistene kunne holde i mens de krysset den sterke bekken, som hadde blitt brun, noe som signaliserte at det var fare for farlig avrenning. Turistene krysset over til en vei på den andre siden av bekken etter å ha vært fanget på den ene siden en stund.

Amarin Rueansri, lederen for et redningsteam som håndterte situasjonen, sa at medlemmer av teamet hans var i beredskap i nærheten av fossen fordi det hadde regnet der i en lengre periode.

– Ved 11.30-tiden på søndag ble fossen brun og flommet for sterkt til at turistene kunne komme seg trygt tilbake på egen hånd, sier han.

Trat under vann
I Trat, en annen av Thailands østlige provinser, isolerte stigende flomvann ni landsbyer i Tampon Sator i Khao Saming-distriktet på grunn av kraftig regnvær.

Vannstanden varierte fra 120 til 150 centimeter, og landsbybeboerne måtte pendle med båt. Sterke strømmer hindret distribusjonen av forbruksvarer til flomofrene.

Lokale veier var ufremkommelige for kjøretøy. Det var den verste oversvømmelsen i tambon Sator på omtrent tre tiår, sier Pramote Chankrachang, president i tambon Sator administrative organisasjon.

– Vannstanden steg på grunn av det vedvarende regnet som startet på lørdag, sammen med oversvømmelser fra Bo Rai-distriktet, sa han.

I den vestlige provinsen Kanchanaburi har en flom i Khwae Noi-elven i Muang-distriktet skyllet rundt 70 fiskemerder nedstrøms og forårsaket skader for rundt 10 millioner baht.

Flommen var et resultat av ukelangt regnvær i distriktene Sai Yok, Sangkhla Buri og Thong Pha Phum, som er elvens nedslagsfelt, opplyser lokale tjenestemenn.

I Sai Yok ble rundt 20 hus og hoteller ved elvebredden oversvømmet, og lokale innbyggere og turister ble evakuert. Mange turister avbestilte hotellreservasjonene sine der i løpet av en lang ferie denne helgen.

Øverst: Sator i Trat-provinsen ligger i dyp flom søndag. (Foto: Jakkrit Waewkhlaihong)

Kilde: Bangkok Post
RSS