Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Fortsatt flom-krise i Chiang Mai



Ping-elven er i ferd med å synke noe, men situasjonen i Chiang Mai by er fortsatt kritisk ettersom flomvannet har forårsaket skader på økonomiske områder.

Vannstanden ved Naowarat-broen i kommunen var 4,80 meter dyp klokken 10 torsdag formiddag, ned fra 4,93 meter klokken 02.00, noe som slo den tidligere rekorden på 4,90 meter som ble satt for 13 år siden.

Kommunen advarte om at krisen ikke var over: «Ping er rødflagget og er i krise», heter det videre.

Overløpet av elven har skapt kaos i Chiang Mai sentrum, blant annet i den berømte nattbasaren, der vannstanden enkelte steder har nådd en meters dyp.

Regional 1 Health Centre i Muang-distriktet, bedre kjent under sitt tidligere navn Chiang Mai Mother and Child Hospital, stengte torsdag på grunn av oversvømmelser. Lanna 3 Hospital kunngjorde at det ikke vil ta imot pasienter annet enn i nødstilfeller frem til mandag, ettersom flomvannet har trengt inn i første etasje i bygningene, inkludert akuttmottakene.

Flomvannet beveget seg mot Chiang Mai jernbanestasjon og videre på motorvei 11, kjent som Super Highway, som er hovedveien som forbinder byen med Lampang.

Men innbyggerne på den andre siden av veien ville være trygge, ettersom flomvannet ikke vil strømme over.

Myndighetene har siden onsdag rådet folk som bor i nærheten av jernbanestasjonen til å flytte eiendeler og kjøretøy til trygge steder. Myndighetene følger nøye med på de store vannmengdene som slippes ut fra Mae Ngad Somboon Chon-demningen i Mae Taeng-distriktet, og som er ventet å nå kommunen 20 timer senere.

Myndighetene vil forsøke å håndtere vannet som strømmer nedstrøms fra demningen til byen. De advarte folk i Lamphun om å forberede seg på oversvømmelser i løpet av få dager.

– Vannstanden i Ping vil øke, men den vil ikke nå det høyeste punktet på 4,93 meter, er den syste medlingen fra myndighetene.

Statsminister Paetongtarn Shinawatra planlegger å besøke Chaing Rai og muligens Chiang Mai allerede fredag.

Thailands statlige jernbane (SRT) kunngjorde at togtrafikken mellom Chiang Mai og Lampang fortsatt er innstilt på grunn av oversvømmelser. Alle tog er for øyeblikket innstilt på Lampang stasjon, og alle passasjerer som skal til og fra Chaing Mai, blir fraktet med buss.

Øverst: Frivillige redningsarbeidere evakuerer folk fra sine oversvømte hjem til trygge områder i Chiang Mai by, som vist på et bilde lagt ut torsdag. (Foto: Chiang Mai kommunes Facebook-konto)

Kilde: Bangkok Post

RSS