Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Immigrasjonspolitiet med kampanje for LHBTQIA2S+-reisende



Torsdag lanserte immigrasjonspolitiet kampanjen "Welcome Pride by Immigration" for å fjerne bekymringene blant LHBTQIA2S+-reisende som kan se annerledes ut ved ankomst enn på passfotoene sine.

Choengron Rimpadee, sjef for Immigration Division 2, sa at mange LHBTQIA2S+-personer er bekymret for immigrasjonskontroller på grunn av uoverensstemmelser mellom deres utseendet og bildene eller kjønnsmarkørene i passet, som ofte er underlagt lovene i deres hjemland.

– Noen personer kan ha gjennomgått operasjoner som har endret ansiktsstrukturen, noe som kan føre til bekymringer i forbindelse med immigrasjonskontroller", sier tjenestemannen som har ansvaret for immigrasjonskontrollen på flyplassene.

Han forsikret de reisende om at immigrasjonsmyndighetene er klare til å gjennomgå alternative dokumenter og medisinske journaler for å verifisere identiteten deres som de rettmessige passinnehaverne, til tross for eventuelle endringer i utseendet.

Choengron sier at LHBTQIA2S+-reisende som har fått sitt nåværende utseende registrert av immigrasjonsmyndighetene, enkelt kan navigere gjennom immigrasjonskontrollen, ettersom politiet allerede har tilgang til deres biometriske data.

– Thailand ønsker reisende fra hele verden velkommen, uavhengig av kjønn, legger han til.

LGBTQIA2S+ står for lesbiske, homofile, bifile, transkjønnede og transpersoner, skeive og spørrende, interkjønnede, aseksuelle eller agender og to-åndelige.

Øverst: Klistremerke fra "Welcome Pride by Immigration"-kampanjen.

Kilde: Bangkok Post
RSS