Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Alle arbeidere loves minstelønn på 400 baht fra oktober



Arbeidsminister Phiphat Ratchakitprakarn forsikret i dag at arbeidere i alle yrker over hele Thailand vil få en minstelønn på 400 baht fra 1. oktober.

I dag, 1. mai, sa landets arbeidsminister at den tredelte lønnskomiteen nå har fem måneder på seg til å undersøke hvor mange arbeidsgivere som er villige til å betale sine ansatte minst 400 baht i dagslønn, skriver Thai PBS.

Siden små og mellomstore bedrifter sannsynligvis vil bli hardt rammet av økningen, sa han at han vil invitere representanter til samtaler om hvordan myndighetene kan bidra til å dempe konsekvensene av lønnsøkningen.

Innenriksminister Anutin Charnvirakul sa til representanter for fagbevegelsen, som deltok i 1. mai-toget, at regjeringen legger stor vekt på å bedre forholdene for landets arbeidsstyrke, blant annet ved å heve minstelønnen.

18 arbeidstakerorganisasjoner sendte i dag et forslag med ti punkter til regjeringen for vurdering.

Blant punktene er en formell anerkjennelse fra regjeringen av Den internasjonale arbeidsorganisasjonens (ILO) konvensjon 87, som omhandler organisasjonsfrihet, og konvensjon 98, som omhandler retten til å organisere seg og føre kollektive forhandlinger, samt opprettelsen av et risikoforsikringsfond for arbeidstakere.

De krever også at det opprettes trygdesykehus, at loven om det nasjonale pensjonsfondet håndheves raskere, og at Kontoret for kompensasjonsfondet skal ta på seg medisinske utgifter for ansatte som blir syke eller kommer ut for en ulykke mens de utfører sine arbeidsoppgaver for arbeidsgiveren.

Kilde: Thai PBS
RSS