Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Bangkok tredje dyreste by i Sørøst-Asia



Den thailandske hovedstaden rangeres etter Singapore og Phnom Penh når det gjelder kostnader for internasjonale arbeidstakere, ifølge den siste rangeringen fra forretningsrådgiveren Mercer.

Årets rangering ble gjennomført i 226 byer på fem kontinenter. Den vurderte de sammenlignbare kostnadene for over 200 poster på hvert sted - fra bolig og transport til mat, klær, husholdningsartikler og underholdning.

Singapore toppet listen over de dyreste byene i regionen, etterfulgt av Kambodsjas hovedstad Phnom Penh, Bangkok, Manila, Jakarta, Hanoi, Bandar Seri Begawan, Kuala Lumpur og Vientiane.

Thailands hovedstad ble imidlertid kåret til nummer 129 blant de dyreste byene i verden, og falt med 24 plasser fra fjorårets rangering.

De tre dyreste byene for internasjonale arbeidstakere var Hongkong, Singapore og Zürich, de samme plasseringene som de hadde i fjor.

I tillegg til Hongkong og Singapore var Shanghai (23), Beijing (25) og Seoul (32) blant de dyreste byene i Asia.

Mercer påpekte at det var mange økonomiske faktorer som hadde innvirkning på levekostnadene i storbyene. Inflasjon og valutakurssvingninger påvirker direkte lønnen og sparepengene til internasjonalt mobile arbeidstakere, sa selskapet.

Selskapet legger til at økt økonomisk og geopolitisk volatilitet, i tillegg til lokale konflikter og kriser, har ført til ekstra utgifter på områder som bolig, offentlige tjenester, lokale skatter og utdanning.

– Levekostnadskrisen har allerede hatt en betydelig innvirkning på de mobile talentene som er ansatt i multinasjonale organisasjoner, heter det fra selskapet.

– For bedriftene har dette gjort det vanskeligere å tiltrekke seg og holde på de beste talentene. Det har også ført til økte kostnader knyttet til kompensasjon og ytelser, begrensede muligheter for talentmobilitet og økte generelle driftskostnader.

Mercer råder virksomheter til å holde seg informert om utviklingen i levekostnader og inflasjon på de ulike stedene der de har virksomhet, og til å forstå hvordan prisendringene påvirker de ansatte.

– Organisasjoner bør utforske innovative løsninger for å løse disse problemene - for å sikre de ansattes trivsel og tilfredshet, ifølge selskapet.

– Ettersom det er mange ulike problemstillinger å forholde seg til, bør alle løsninger skreddersys for å imøtekomme de spesifikke behovene til de involverte virksomhetene, stedene og menneskene.

Kilde: The Nation
RSS