Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Over 300 på thaifestivalen i Brevik lørdag



Lørdag deltok Nithiwadee Manitkul, Thailands ambassadør til Norge Oslo, sammen med andre myndighetspersoner og ansatte fra Royal Thai Embassy på Thaifestivalen i Brevik 2024.

Festivalen ble holdt på forplassen til Brevik bymuseum, og blant deltakerne var Stine Margrethe Stamland, varaordfører i Porsgrunn, Jørn Inge Næss, varaordfører i Skien, samt thaier og nordmenn fra Brevik og nærliggende områder. Mer enn 300 mennesker deltok på arrangementet.

Ambassadør Manitkul takket varaordførerne i begge byer for æren av å delta på arrangementet, som hadde som mål å fremme thailandsk kunst, kultur, mat og produkter, samt styrke forholdet mellom folk i Thailand og Norge.

Hun uttrykte også sin takknemlighet til det thailandske miljøet i området for å ha arrangert dette arrangementet og tatt initiativet til å organisere en kransenedleggelsesseremoni foran Kong Chulalongkorn-monumentet. Dette monumentet markerer kongens siste besøk i Norge før han returnerte til Thailand i 1907.

Thaifestivalen i Brevik 2024 ble arrangert av Foreningen for bevaring av thailandsk språk og kultur i Grenland og det thailandske miljøet i Telemark, med støtte fra den kongelige thailandske ambassaden i Oslo.

Arrangementet startet med lunsj for munkene, etterfulgt av en parade med kranser og blomsterkurver til Kongemonumentet. Ambassadøren, varaordføreren i Porsgrunn og varaordføreren i Skien ledet paraden, fulgt av tjenestemenn fra Royal Thai Embassy, medlemmer av det thailandske fellesskape og en thailandsk danseprosesjon. Deretter holdt ambassadøren, varaordføreren i Porsgrunn og varaordføreren i Skien åpningstaler, etterfulgt av en kulturforestilling av thailandsk ungdom og lokalsamfunn fra Foreningen for bevaring av thailandsk språk og kultur i Grenland og Thai-norsk språk- og kulturforening. Det var også thailandske musikkopptredener av Thai Dance Music Club i Norge.

I løpet av arrangementet var det salg av thailandsk mat og ulike thailandske produkter og et moteshow med thailandske klær designet og sydd av det thailandske miljøet i Norge.

Kilde: Royal Thai Embassy Oslo


RSS