Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Filippinene prøver igjen å godkjenne medisinsk cannabis



Filippinene prøver igjen å få vedtatt et lovforslag som tillater bruk av cannabis til medisinske formål etter tidligere mislykkede forsøk, etter at Representantenes hus godkjente et tiltak tirsdag.

Det godkjente lovforslaget foreslår å opprette et medisinsk ‘cannabiskontor’ under helsedepartementet som skal utforme regler for bruken av cannabis. Et lignende tiltak er under debatt i Senatet, men det har møtt motstand fra lovgivere, inkludert presidentens søster, Imee Marcos.

Lovforslaget må godkjennes av Senatet før det kan sendes til president Ferdinand Marcos jr. for godkjenning.

Hvis lovforslaget blir vedtatt, vil Filippinene bli et av de få landene i Asia som legaliserer bruk av medisinsk cannabis, i likhet med Sør-Korea.

Thailand avkriminaliserte cannabis for to år siden, noe som resulterte i en kraftig økning i rekreasjonsbruk.

Statsminister Srettha Thavisin lovet å gjenkriminalisere planten, men regjeringen endret nylig kurs igjen og vil nå forsøke å regulere cannabisindustrien ved å vedta et lovforslag i Representantenes hus, noe forgjengeren ikke klarte.

Under valgkampen i 2022 sa Marcos at han var for legalisering av medisinsk cannabis så lenge den er underlagt strenge reguleringer, men han har ikke kommentert de siste utspillene fra Kongressen.

Hans forgjenger, Rodrigo Duterte, motsatte seg tiltaket selv etter at det ble godkjent av Representantenes hus under hans administrasjon.

Filippinene klassifiserer i dag cannabis som et farlig stoff, og bruk, dyrking og besittelse av cannabis er straffbart.

Kilde: Bangkok Post
RSS