Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Vietnamesisk guide innrømmer å ha skaffet slangegift til giftdrapet



En vietnamesisk guide som er avhørt av politiet har innrømmet å ha gitt gift til Thi Nguyen Phuong Lan, som var blant de seks vietnamesiske gjestene, hvorav to var amerikanske statsborgere, som døde i mord-selvmord på et luksushotell i sentrum i går, opplyser TV Channel 7 og avisen Matichon i kveld.

Den vietnamesiske guiden (35) sa at Lan i løpet av 3.-5. juli hadde gitt ham 11.000 baht for å kjøpe "slangemedisin nr. 7", opplyser politiet.

Da han fikk bestillingen, sa Phan at han ga den videre til en mann ved navn "Tiger", som ble bedt om å kontakte Lan direkte for å levere den, noe han gjorde på et av Atrium-hotellene i Bangkok.

Politiet har sendt en prøve av giften til testing for å finne ut nøyaktig hva det dreier seg om, og går nå gjennom overvåkningskameraer for å spore opp og pågripe mannen med kallenavnet ‘Tiger’.

Politiet fant også ut at Lans japanske forretningsmann hadde kontaktet Phan for å gi 70 millioner dong, som tilsvarer ca. 90.000 baht, til den syvende personen i saken, som er Lans søster som fløy tilbake til Vietnam 10. juli.

Phan sa at han vekslet pengene og ga 90.000 baht til Lans søster, som på det tidspunktet var sammen med den vietnamesisk-amerikanske statsborgeren Hung Dang Van (55), som var blant de seks som døde i den fatale forgiftningen på Grand Hyatt Erawan Hotel.

Lans ektemann kom til Bangkok fra Japan og fortalte politiet at hans kone hadde invitert Thi Nguyen Phuong, 46, og hennes ektemann Hong Pham Thanh, 49, til å investere over 10 millioner baht for å bygge et sykehus i Japan.

Hun brukte imidlertid ikke disse pengene til personlige utgifter, men ga dem til den andre vietnamesisk-amerikaneren som døde i den fatale forgiftningen, Sherine Chong (56), som var investor i USA.

Han la til at han ringte sin kone to ganger på video mandag 15. januar, men at hun ikke svarte. Senere ringte hun tilbake, og alle virket muntre og uten tegn til selvmordstanker.

Men da han ringte henne igjen senere, svarte hun ikke.

Kilde: Thai Newsroom

RSS