Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Thailand og Myanmar har fått sin andre vennskapsbru, i Tak over Moei-elvenThailand og Myanmar offisielt åpnet den andre vennskapsbroen mellom Thailand og Myanmar forrige helg. Den krysser elven Moei/Tong Yin i Mae Sot i Thailands nordvestlige provins Tak.Et nytt grensekontrollsted, brokonstruksjoner, veier, fasiliteter og kontorutstyr er også gitt til regjeringen i Myanmar.

Thailands transportminister sa under åpningen at den første vennskapsbroa i 2018 bidro til å heve verdien av grensehandel mellom de to landene til 190 milliarder baht, spesielt ved Mae Sot-grensen lengst nord og at verdien av grensehandelen der i fjor nådde 78 milliarder baht, et daglig passering gjennomsnitt på 630 kjøretøyer.

Det forventes at den nye broen vil bidra til å øke grensehandelsverdien ved Mae Sot-grensen til 100 milliarder baht årlig.

Den nye forbindelsen spiller også en sentral rolle i den øst-vestlige økonomiske korridoren, som forbinder Myanmar, Thailand, Laos og Vietnam, og som muliggjør sømløs internasjonal ferdselsvei i regionen.

(we) Les mer på NNT

RSS Feed