Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand utdanner 75 000 kokker



I juni starter Initiativet "One Village, One Thai Food Chief" og myndighetene forventer å utdanne rundt 75.000 nye, profesjonelle kokker innen 2027.

Thailands utdanningsdepartement vil stille med instruktører fra kulinariske institutter for å hjelpe restauranteiere med å utvikle kunnskap om det thailandske kjøkkenet, skriver Bangkok Post.

Initiativet er i tråd med regjeringens politikk som fokuserer på matindustrien, som er et fremtredende middel for "soft power" og kan gi landet en ny inntektsstrøm, heter det fra departementet.

Rundt 10.000 personer vil delta i opplæring på nett og på stedet i løpet av prosjektets første fase. Prosjektet har som mål å utdanne 75.086 thailandske kokker mellom i år og 2027, og halvparten av disse vil bruke kunnskapen til å tjene til livets opphold og styrke økonomien, sier utdanningsminister Supamas Isarabhakdi.

Hun la til at støtte fra akademikere og innovasjonsforskere er viktig for å bidra til å utvikle lokal visdom og identitet.

Hun trakk frem departementets suksess med å presse på for å få registrert provinsene Phuket og Phetchaburi som gastronomibyer hos Unesco som et bevis på dette.

Kilde: Bangkok Post
RSS