Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

– «Useriøse» typer kjøper opp Koh Chang



Sjefen for nasjonalparken på Koh Chang, Chaiwat Limlikhit-aksorn, er bekymret for en økning i oppkjøp av tomteområder på Koh Chang i Trat-provinsen av investorer med, som han sier, mistenkte forbindelser til lyssky virksomheter.

Chaiwat (innfelt på bildet over) sier at private investorer har kjøpt store landområder fra lokalbefolkningen.

– Noen av investorene skal angivelig ha forbindelser til lysskye virksomheter, sier Chaiwat. – Myndighetene og lokale tjenestemenn må holde et øye med disse.

Han sier at store firmaer har utvidet virksomheten sin på øya, noe som har gått ut over lokale bedrifter som gradvis forsvinner: – Lokale forbrukere fortrekker varer og tjenester og moderne bekvemmeligheter som tilbys av store bedrifter, sa han.

Når det gjelder tiltak for å bekjempe inngrep i vernede landområder i nasjonalparkene, sa han at moderne teknologi og satellittbilder brukes til å overvåke og hindre inngrep i landområder.

Han sa at Koh Chang i stor grad er dekket av regnskog og fjell, noe som gir ferskvann til innbyggerne på øya, sammenlignet med andre øyer som må kjøpe ferskvann utenfra.

– Lokalsamfunn og myndigheter bør samarbeide om å beskytte og bevare skogene og det naturlige miljøet på øya for å sikre bærekraftige vannressurser, sier han.

– Med den økende utviklingen og turismen på øya er det også viktig for innbyggerne og næringslivet å bevare den kulturelle egenarten og den lokale identiteten for å gjøre øya mer attraktiv for turister, sier han.

Da han ble bedt om å forklare hvordan man skal håndtere vannscooteraktiviteter rundt Koh Chang National Marine Park, sa han at den nasjonale marine parken består av en øygruppe på 52 øyer som dekker 650 kvadratkilometer eller mer enn 400.000 rai. Koh Chang er den største øya.

– Disse øyene er bevaringsområder der bare begrenset turisme er tillatt. De er forbudt for aktiviteter som vannscooterkjøring, sier han.

– Vi må ta hensyn til hvor vannscooterkjøringen foregår - på privat eiendom eller i nasjonalparkens områder. Hvis folk kjører vannscooter i offentlige reservoarer, kan de få problemer. Men generelt er vannscooterkjøring en del av turismeaktivitetene, sier han.

Koh Chang, eller «Elefantøya» på grunn av sin elefantlignende form, er Thailands tredje største øy etter Phuket og Samui, skiver Bangkok Post. Den ligger omtrent 300 km øst for Bangkok, i Trat-provinsen, i Thailandbukten.

Øverst: En ferge går fra Koh Chang, en av Trats mest populære destinasjoner. (Foto: Jakkrit Waewkraihong)

Kilde: Bangkok Post
RSS