Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Beslagla 5,6 kg metamfetamin på vei til Australia



Thailandske tollmyndigheter på Bangkoks Suvarnabhumi internasjonale lufthavn rapporterer at de har beslaglagt 5,6 kg krystallmetamfetamin.

Tollvesenet, siet at stoffet ble avdekket i en røntgenundersøkelse av flycontainere som skulle til Australia. Narkotikaen var pakket i folierte pakker som ikke stemte overens med det merkede innholdet.

Da tollerne åpnet containerne, oppdaget de foliepakker pakket inn i grønne teposer som inneholdt 5,6 kilo krystallmetamfetamin, også kjent som «ice», et narkotisk stoff i kategori 1.
Tollvesenet sier at krystallmetamfetaminet har en gateverdi på omtrent 13,4 millioner baht eller 5,8 millioner australske dollar.

I løpet av de siste to årene har thailandske politimyndigheter som bekjemper narkotikasmugling i havneområder, beslaglagt fire tonn metamfetamin, over to tonn ketamin og 265 kilo heroin, hovedsakelig med Australia, Taiwan, Malaysia og Hongkong som bestemmelsessted.

Ifølge det thailandske tollvesenet ble 22 % av forsøkene på narkotikasmugling gjort av flypassasjerer, 53 % via internasjonal post og 24 % via ekspressfrakt.

Kilde: CTN News
RSS