Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Høyesterett opprettholder dødsstraff for politiker



Thailands høyesterett sier i dag at de opprettholder ankedomstolens tidligere dom mot Banyin Tangpakorn, et tidligere parlamentsmedlem og regjeringsmedlem fra Pheu Thai, som ble dømt til dødsstraff på grunn av et kaldblodig drap.

Høyesterett slo fast at Banyin hadde begått det overlagte, drapet på Chuwong Sae Tang, en millionær og byggentreprenør, på et åsted som han bevisst hadde fått til å se ut som om det var en bilulykke på en vei i Prawet-distriktet i Bangkok i 2015, og dømte ham dermed til dødsstraff.

Banyin, som satt bak rattet da det overlagte drapet ble begått med Chuwong ved siden av seg, kjørte plutselig bilen inn i et tre i veikanten og drepte den uvitende entreprenøren.

Den tidligere oberstløytnanten i politiet, som var blitt parlamentsmedlem i Nakhon Sawan og tidligere visehandelsminister, og som kategorisk hadde avvist drapsanklagene, hadde forgjeves forsøkt å begå selvmord i fengselet etter at han ble arrestert for drap i 2020.

I 1991 ble han mistenkt for å ha drept en kvinne i det som tidligere så ut som en bilulykke, der han selv kom fra det i god behold. I 2020 ble han arrestert for påstått innblanding i drapet på en dommers bror.

Øverst: Tidligere Pheu Thai-parlamentariker og viseminister Banyin Tangpakorn. Foto: Thai Rath

Kilde: Thai Newsroom

RSS