Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Forventer stor økning av millionærer i Thailand



Thailand forventes å oppleve en økning på 24 prosent i antall millionærer i løpet av de neste fem årene, noe som vil gi landet en niendeplass i verden når det gjelder flest velstående personer, ifølge den nylig utgitte UBS Global Wealth Report 2024.

UBS-rapporten, som nå er inne i sin 15. utgave, gir et omfattende innblikk i husholdningenes formue og velstandstrender over hele verden.

Den fremhever en bemerkelsesverdig oppgang i den globale formuesveksten, som nådde 4,2 % i 2023, noe som oppveide nedgangen i 2022. Justert for inflasjon vokste den globale formuen med imponerende 8,4 % i fjor.

Ifølge rapportens prognoser forventes det at millionærbefolkningen i Thailand vil øke med 24 % innen 2028, fra 100 001 til 123 531 personer. Denne forventede veksten plasserer Thailand blant de ti landene i verden som har størst vekst i antall millionærer, og overgår dermed mange utviklede økonomier.

Taiwan leder an i millionærveksten, med en forventet økning på 47 %, etterfulgt av Tyrkia (43 %), Kasakhstan (37 %), Indonesia (32 %) og Japan (28 %). Andre land på topp 10-listen er Sør-Korea, Israel, Mexico og Sverige.

Rapporten belyser også bredere formuetrender:
  • Asia-Stillehavsregionen har opplevd den raskeste formuesveksten siden 2008, med en økning på 177 %. 
  • USA har i dag flest dollarmillionærer, etterfulgt av Kina og Storbritannia, der USA står for 38 % av alle globale millionærer. 
  • Innen 2028 forventes 52 av 56 analyserte markeder å oppleve en økning i antallet millionærer. 
  • Fremvoksende økonomier står for over 30 % av den globale formuen, og denne andelen vil øke til 32 % innen 2028. 
  • Blant de 56 områdene som er analysert, forventes Nederland og Storbritannia å oppleve en nedgang i formuen på henholdsvis 4 % og 17 %. 
  • I "World Wealth Pyramid 2024" anslås det også at den samlede formuen til verdens 14 rikeste mennesker vil være verdt nesten 2 billioner dollar (ca. 72 milliarder baht). 
UBS-forskerne bemerket at formuemobiliteten generelt er oppadgående, og at én av tre personer flytter til et høyere formuesnivå i løpet av et tiår. Denne trenden tyder på økende muligheter for formuesakkumulering på tvers av ulike økonomiske lag.

Et annet viktig funn er den forventede formuesoverføringen mellom generasjonene.

Omtrent 83 billioner dollar forventes å skifte hender i løpet av de neste to tiårene, noe som tilsvarer verdien av ett års global økonomisk aktivitet. Det er interessant å merke seg at rundt 9 billioner dollar av denne formuen sannsynligvis vil flyttes horisontalt mellom ektefeller før den overføres til neste generasjon, noe som potensielt kan øke formuen til kvinner på grunn av deres høyere forventede levealder.

Thailand forbereder seg på denne forventede økningen i antall millionærer, og landet må kanskje tilpasse sin økonomiske politikk og sine finansielle tjenester for å imøtekomme en voksende velstående befolkning. Denne trenden kan få betydelige konsekvenser for ulike sektorer, inkludert luksusvarer, eiendom og investeringstjenester, heter det i rapporten.

UBS Global Wealth Report 2024 gir verdifulle data for beslutningstakere, investorer og bedrifter som ønsker å forstå og kapitalisere på globale økonomiske endringer og fordelingsmønstre. I takt med at Thailand øker i antall millionærer, befester landet sin posisjon som en stadig viktigere aktør i det globale økonomiske landskapet, sier UBS.

Kilde: The Nation
RSS