Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Svenske tapte 300 000 baht til «gift» svindler



En svensk mann har tapt over 300 000 baht til en thailandsk kvinne som lovet å gifte seg med ham. Senere oppdaget han at hun allerede var gift, og at mannen hennes, en soldat, truet med å skade ham.

Det 42 år gamle svenske offeret henvendte seg til den ideelle organisasjonen Saimai Survive etter at politiet i Si Samrong i den nordlige provinsen Sukhothai nektet å ta imot anmeldens til svensken. Han deltok i dag på en pressekonferanse med organisasjonen for å fortelle sin historie.

Svensken forklarte at han møtte den thailandske kvinnen på en datingapp 14. juni, og at han hadde vært i et nettforhold siden da. Kvinnen uttrykte ønske om å gifte seg med ham i slutten av juli, og ba ham gradvis overføre penger til henne for å forberede bryllupet.

Den svenske mannen overførte omkring 359.000 baht til kvinnen og bestilte en flyreise til Thailand i slutten av august for det han trodde skulle bli hans drømmebryllup.

Da han ankom Thailand, reiste han til Sukhothai-provinsen, der nettkjæresten bodde og hvor bryllupet skulle finne sted.

Han ankom Sukhothai den 25. august, og den thailandske kvinnen bestilte et hotell til ha. Han skjønte at det var noe galt og at han var blitt lurt da han mistet kontakten med kvinnen i to dager.

Lokale «redningsmenn» kom svensken til unnsetning og hjalp ham med å komme i kontakt med kvinnen. Kvinnen planla bryllupet til klokken 9 om morgenen 29. august. Hun lurte ham imidlertid igjen ved å si at bryllupet ikke kunne gjennomføres fordi lederen for lokalsamfunnet var opptatt.

Kvinnen forklarte at familien hennes kun ville holde en liten seremoni, derde to skulle vise sin respekt for moren, som skulle være det eneste vitnet til deres forlovelse. Den svenske mannen hadde ikke noe annet valg enn å godta arrangementet.

«Redningsteamet» deltok på seremonien og delte bilder på sosiale medier, men kvinnen ba senere om at disse skulle fjernes. Dessverre ble ikke bildene fjernet i tide, og hennes egentlige ektemann, en soldat, tok kontakt med «redningsteamet». Han advarte de om at han hadde til hensikt å gå til sak mot svensken for utroskap.

Svensken var lamslått og forvirret, men nå var han sikker på at han var blitt lurt. Han ba «redningsteamet» om å ta ham med til Si Samrong politistasjon for å anmelde kvinnen.

Svindlerens ektemann fulgte etter svensken til politistasjonen og skjelte ham ut med vulgariteter. Han dyttet den forsmådde svensken i brystet og truet med ytterligere vold.

Til tross for den eskalerende konfrontasjonen på politistasjonen, nektet politiet å ta i mot anmeldelsen. Frustrert søkte han hjelp fra Saimai Survive.

Saimai Survive har lovet å støtte mannen, men organisasjonen avslørte ikke hva som ville skje videre under pressekonferansen.

Kilde: The Thaiger

RSS