Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Lastebilsjåfører varsler drivstoffprotest i Bangkok



Transportører krever å øke prisene når dieselkostnadene skyter i været.

Lastebilnæringen kunngjorde fredag at de vil demonstrere i Bangkok fra og med 3. juli for å protestere mot regjeringens passivitet i forbindelse med de stigende dieselprisene, som nå har nådd 32,94 baht per liter.

Tiltaket kommer etter at Land Transport Federation of Thailand den 11. juni sendte en begjæring til regjeringen med krav om tillatelse til å øke transportavgiftene med 3-9 % for hver gang dieselprisen stiger med én baht over 30 baht per liter fra og med i dag, fredag.

I mai satte regjeringen et tak på utsalgsprisen på diesel på 33 baht per liter.

Presidenten i Land Transport Federation, Apichart Pairoonrueng, sa at fredagens frist hadde utløpt uten svar fra regjeringen, noe som gjorde at lastebilsjåførene ikke hadde noe annet valg enn å protestere.

Han sa at forbundets medlemmer, som omfatter 12 lastebilforeninger over hele landet, planlegger å demonstrere i Bangkok fra 3. juli. Hvor protesten skal finne sted og hvor lenge den skal vare, er ennå ikke bekreftet.

Apichart la til at forbundet hadde sendt et ultimatum til regjeringsbygningen den 11. juni, der de advarte om streik eller protester hvis de ikke fikk lov til å justere transportprisene slik at de gjenspeiler dieselkostnadene.

Dette er ikke første gang lastebilsjåfører protesterer i Bangkok.

I oktober 2021 omringet hundrevis av lastebiler energidepartementet og truet med å stanse 10 % av trafikken sin med mindre dieselprisen ble begrenset.

I februar året etter blokkerte lastebilsjåfører flere veier i Bangkok og krevde at myndighetene skulle sette et tak på dieselprisen på 25 baht per liter i ett år. Kravet ble avvist av daværende statsminister, general Prayut Chan-o-cha, som hevdet at regjeringen ikke hadde budsjett til å innføre et tak, noe som ville koste 20 milliarder baht per måned.

Kilde: The Nation
RSS