Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Brann-bussen var 54 år gammel



Bussen som tok fyr på Vibhavadi Rangsit-veien og førte til den tragiske døden til 23 hovedsakelig barnehage- og barneskolebarn og lærere, hadde vært i bruk i 54 år med motoren byttet fra Isuzu til Benz på et senere tidspunkt, ifølge Amarin TV i dag.

Bussen, den andre i en konvoi på tre, var på vei fra Wat Khao Phraya Sangkharam School i Uthai Thani-provinsen på en ekskursjon for et hundretalls barnehage- og barneskolebarn til Ayutthaya Historical Park og hovedkvarteret til Electricity Generating Authority of Thailand (Egat) i Nonthaburi.

Kjøretøyet begynte å brenne foran det nasjonale minnesmerket på Vibhavadi Rangsit-veien kl. 12.25 i går, og politiet sier at et dekk hadde eksplodert og utløst infernoet.

Landtransportdepartementet sier at denne bussen av merket Isuzu ble registrert 19. februar 1970.

Den var spesifisert som et ikke-ordinært passasjerkjøretøy med 41 seter og en totalvekt på 16.600 kg. I 2018 fikk departementet beskjed om at bussen hadde gjennomgått et motorskifte til en Benz-motor. Siste avgift ble betalt i mai i år.

Eieren informerte ikke departementet om at det varinstallerte en naturgassmotor i bussen, men han fortalte forsikringsselskapet om dette.

Læreren som ble funnet død var uteksaminert fra Suan Dusit-universitetet for bare seks dager siden.

Sjåføren av den brannskadde bussen (48) stakk av fra stedet etter at bussen tok fyr, men meldte seg til politiet i Ang Thong-provinsen i går kveld, og ble tatt med til Khu Khot politistasjon i Pathum Thani kl. 20.10 for avhør og rettslig behandling.

Han er siktet for fem alvorlige forhold, skriver avisen Naewna.

Øverst: Scener fra bussinfernoet på Vibhavadi Rangsit-veien. Foto: Amarin TV

Kilde: Thai Newsroom

RSS