Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailand avvikler taxfree ved ankomst



Regjeringen har vedtatt at taxfreehandel med ankomst på internasjonale flyplasser vil bli avviklet. Dette for å oppmuntre tilreisende til å handle mer i innenlandske butikker.

Det forventes at å avvikle taxfree-salget ved ankomst vil øke turisters forbruk i andre butikker med med 570 baht per person per reise.

– De tre selskapene som i dag driver taxfree-butikker skal være enige i å avvikle tax-free salget ved ankomst i tråd med regjeringens politikk for å fremme forbruk i innenlandske butikker, sier Rudklao Intawong Suwankiri, en av regjeringens talspersoner.

Når dette skal tre i kraft er sålangt ikke kjent, ifølge Bangkok Post

Rudklao sa at regjeringen godkjente tirsdag retningslinjene for å fremme Thailand som et knutepunkt for turisme og forbruk, som foreslått av finansdepartementet.

Tre selskaper har lisenser til å drive tollager for taxfree-butikker i ankomstområdene på åtte internasjonale flyplasser: Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Phuket, Hat Yai, U-tapao, Samui og Krabi.

Ifølge tollvesenets statistikk utgjorde salget fra taxfree-butikker ved ankomst 3,02 milliarder baht i 2023.

– Taxfreebuikkene har bekreftet at de vil stenge alle sine taxfreebutikken med ankomst, i tråd med regjeringens politikk, sier talskvinnen.

Målet er å fremme innenlandsk forbruk og bruk av lokale varer og øke den samlede økonomiske verdien.

Kilde: Bangkok Post
RSS