Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Politiet slår ned på salg av lystgass-ballonger i Pattaya



En koordinert politiaksjon rettet seg i helgen mot Pattayas uteliv. Målet med aksjonen var å forhindre ulovlig salg av lystgassfylte ballonger, også kjent som «lattergass», og ta opp problemer knyttet til prostitusjon (!).

Over 20 betjenter fra Anti-Trafficking in Persons Division (ATPD), Pattaya City Police og Pattaya Tourist Police gjennomførte inspeksjoner og patruljer i populære utelivsområder, med særlig fokus på etablissementer som var utsmykket med ballonger, skriver Pattaya Mail.

Betjentene delte ut informasjonsmateriell på både thai og engelsk for å opplyse bedriftseiere om de juridiske begrensningene for lystgass.

– Bruken av lystgass er lovlig begrenset til medisinske miljøer, der det brukes som bedøvelsesmiddel under operasjoner og tannbehandlinger. Inhalering av store mengder kan forårsake alvorlige helseproblemer, inkludert kvalme, svimmelhet og til og med død, sier byens politistyrke.


De advarte videre: – De som blir tatt i å selge lystgass uten tillatelse, risikerer strenge straffer i henhold til narkotikaloven, inkludert opptil fem års fengsel og bøter på opptil 10.000 baht.

– Publikum oppfordres til å angi ulovlige aktiviteter via nødtelefonen 191 eller Central Investigation Bureau's hotline 1191.

Det framkommer ikke i saken fra Pattaya Mail om det denne gang ble funnet noe som kunne tyde på prostitusjon i byen.

Øverst: Over 20 politibetjenter inspiserer populære utelivsområder, med fokus på etablissementer med ballonger, og deler ut opplysningsmateriell om de juridiske restriksjonene på lystgassfylte ballonger.

Kilde: Pattaya Mail

RSS