Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Pheu Thai: – Vi vil videreføre Sretthas prosjekter



«Pengedrysset» i form av den digitale lommeboken vil fortsatt være en prioritet, men både skattemessige og tekniske bekymringer vil bli undersøkt nærmere.

– Den nye regjeringen under statsminister Paetongtarn Shinawatra er fortsatt en Pheu Thai-ledet regjering og vil sømløst videreføre pågående programmer som ble startet av tidligere statsminister Srettha Thavisin, sier en kilde i Pheu Thai-partiet mandag.

Paetongtarn, som ble tatt i ed som den 31. statsministeren på søndag, innkalte til et møte med partiledelsen og strategiteamet i Pheu Thais hovedkvarter mandag, der også Srettha deltok.

Srettha ble i forrige uke avsatt som statsminister etter ordre fra grunnlovsdomstolen, med henvisning til manglende integritet etter at han hadde utnevnt en ukvalifisert person til regjeringen.

Kilden sa at møtet tok for seg fremdriften i prosjektene som regjeringen under Srettha har gjennomført det siste året, med fokus på flaggskipkampanjer som den digitale lommeboken, som har som mål å stimulere økonomien.

Kilden la til at Paetongtarn jobber for å sikre at ordningens rammeverk er innenfor den finanspolitiske disiplinen, og vurderer forslag fra flere partier.

På møtet ble det diskutert risikoer som er tatt opp av berørte parter i forbindelse med utdelingsordningen på 450 milliarder baht, som inkluderer: 
  1. Juridisk risiko: Ordningen kan være i strid med valutaloven av 1958, som sier at kampanjen må ha tilstrekkelige midler til å støtte den når den starter.
  2. Finanspolitisk risiko: Lånene som skal finansiere kampanjen, kan føre til at den offentlige gjeldsgraden overskrider grensen på 70 %, som fastsatt i loven om statlig finanspolitisk og finansiell disiplin av 2018.
  3. Korrupsjonsrisiko.
  4. Risiko knyttet til manglende systemberedskap, ettersom ordningen vil bruke en ny betalingsplattform som kobles til de deltakende bankene via open loop-systemet, som er en komplisert teknologi.
Kilden legger til at Pheu Thai også ser på kandidater utenfor partiet for å styrke det økonomiske teamet for å takle dagens økonomiske problemer, som er partiets topprioritet.

Partiet bekreftet også at en ny liste over statsråder vil bli sendt til kabinettsekretariatet og statsrådet for gjennomgang på tirsdag.

Kilde: The Nation
RSS