Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Vitne i cyaniddrapene tatt for ulovlig arbeid i Thailand



En vietnamesisk mann som var vitne i saken om de seks landsmennene som ble funnet døde av forgiftning på et hotell i Bangkok i forrige måned, er arrestert for å ha jobbet ulovlig som reiseleder.

Den 35 år gamle mannen ble arrestert fredag morgen mens han hilste på en gruppe turister på et hotell i Soi Rang Nam i Ratchathewi-distriktet i Bangkok.

Politiet hadde avhørt mannen som vitne i forrige måned etter det sjokkerende funnet av seks døde på et hetellrom på Grand Hyatt Erawan Hotel. Han hadde jobbet som guide for gruppen, og politiet forsøkte å etablere en tidslinje for hva som hadde skjedd.

Politiet mistenkte en 56 år gammel vietnamesisk kvinne med amerikansk statsborgerskap for å ha brukt en dødelig blanding av cyanid og te til å forgifte fem landsmenn da de møttes på hotellet for å løse en økonomisk tvist. Deretter tok hun sitt eget liv, konkluderte de.

Etter at etterforskerne hadde avhørt 35 åringen, ble turistpolitiet nysgjerrige og bestemte seg for å overvåke aktivitetene hans. De observerte ham ved flere anledninger da han tok med vietnamesiske turister til ulike attraksjoner i Thailand.

Han ble siktet for å drive turistvirksomhet og for å ha arbeidet som reiseleder uten tilhørende lisenser og arbeidstillatelse. Han ble sendt til Phaya Thai politistasjon for rettslig behandling.

Øverst: Brukte, cyanidholdige tekopper på hotellrommet i Bangkok der seks vietnamesere ble funnet døde 16. juli.

Kilde: Bangkok Post




RSS