Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Seks thai-oppskrifter alle kan lage (video)



Her er seks deilige oppskrifter på thaimat alle kan lage hjemme. Videoen finner du under.

(1) Thai Beef Salad - Er dette den beste sommersalaten noensinne?
Thai Beef Salad må være den beste sommermiddagsoppskriften noensinne! Laget med deilig grillet mørt storfekjøtt, robuste smaker og sunne grønnsaker er den vanskelig å slå. I tillegg er den perfekt for deg som følger et lavkarbokosthold.
Du kan bruke hvilken stykningsdel du vil. Siden det er en salat, liker jeg personlig det møreste kjøttet som er mulig, så det er lett å spise med sprø salatblader.
Jeg brukte koriander eller koriander, pluss mynteblader. Du kan også bruke thaibasilikum for å få en ekstra kompleks smak. Jeg brukte brunt sukker i stedet for det tradisjonelle palmesukkeret, siden det vanligvis er mer vanlig, men hvis du kan finne palmesukker, så bruk det. Prøv å få tak i ferske limefrukter for den gode smaken.

(2) Thai Chicken Stir fry 
Maksimal smak med ferske ingredienser, enkel kyllingoppskrift Det thailandske kjøkkenet handler om lett tilberedte retter med sterke aromatiske smaker. Wokretter, som har sin opprinnelse i Kina, krever en veldig varm wok med en liten mengde olje. Varmen forsegler smakene og konsistensen. De fleste wokretter inneholder rikelig med knasende grønnsaker, de er raske, enkle å tilberede og så deilige. Denne kyllingbrystoppskriften ble tilberedt i wok, men du kan selvfølgelig også gjøre det i en stekepanne. Jo varmere flammen er, desto bedre blir resultatet. Jeg brukte cashewnøtter og sukkererter for ekstra crunch, men du kan også bruke sukkererter. Du trenger østerssaus og soyasaus, som du får kjøpt i asiatiske butikker eller på asiatiske avdelinger i supermarkeder. Kokosolje er det beste valget til steking, men en hvilken som helst vegetabilsk olje fungerer også. Server med kokosris for å få den autentiske thailandske smaken.

(3) Enkle thailandske fiskekaker med søt chilisaus
Thailandske fiskekaker er en annen av mine favoritter når det gjelder thailandsk mat. De er så enkle å lage hvis du har en kjøkkenmaskin. Hvis ikke, kan du fortsatt gjøre det med en kniv eller en kjøttkniv og en miksebolle, ikke noe problem. De fleste thailendere frityrsteker dem, men jeg synes du kan komme unna med å frityrsteke dem overfladisk. Jeg liker også å steke korianderen, som blir sprø og gir et ekstra lag med tekstur og blir en fantastisk garnityr. Men det er valgfritt, du kan bare bruke ferske kvister. Server disse thailandske fiskekakene med en søt chilisaus, pyntet med frisk lime og noen skiver chili. Disse er også kjent som Tod Mun pla.

(4) Thai Crispy Spicy Garlic Fried Chicken - gatemat hjemme
Etter å ha reist til Thailand blir jeg alltid inspirert av nye ideer og oppskrifter, så dette er min versjon av Thai Fried Chicken, noen sier at det er den beste stekte kyllingen i verden. Denne oppskriften på fritert hvitløkskylling er sprø og holder seg saftig ved å holde på all saften og alle smakene. Det er verdt å tilsette sjalottløk, men det er valgfritt, og den søte chilisausen er et must. Server den med klebrig ris for en flott kombinasjon. 

(5) Pad Thai Westernised - Pad Thai laget med kylling og reker
En fantastisk Pad Thai-oppskrift du kan lage hjemme. Denne oppskriften har en vestlig vri, den er ikke helt autentisk og bruker enklere ingredienser.
Du trenger imidlertid pad thai pad risnudler. Det er best å bruke en wok på høy varme, men det går også bra å bruke en stekepanne. Hvis du steker i en panne, steker du kyllingen først og setter den til side. Gjør det samme med rekene, og bland dem med nudlene senere. Hvis du bruker en varm wok, følger du oppskriften som den er.

(6) Kokoskyllingspyd med hvitløk og chili, Thai Style.
Disse hvitløks- og chilispydene i thailandsk stil er en tilpasning av street food fra Sør-Thailand. Først lager du en krydret hvitløksmarinade, deler den i to og lar kyllingen marinere over natten i den ene delen, eller i minst to timer. Kyllingen må skjæres i svært fine skiver, slik at den karamelliseres mer på overflaten. Ved å grille kyllingen under stekeovnen eller grillen får du den gode BBQ-smaken vi alle elsker. En grill med ved er selvfølgelig enda bedre hvis du har mulighet til det. Kyllingen grilles, deretter smøres den inn i beleggblandingen og grilles igjen. Dette gjentas tre ganger, slik at kyllingen får et tykt karamellisert belegg som gir en intens smak. Hvis du bruker kyllinglår, blir kyllingen saftig og fin.


RSS